POLİTİKA Haber Girişi : 16 Şubat 2024 14:30

CHP’li İrfan Önal DİSK ile buluştu: Ortak akıl vurgusu!

CHP’li İrfan Önal DİSK ile buluştu: Ortak akıl vurgusu!

CHP’li İrfan Önal DİSK ile buluştu: Ortak akıl vurgusu!

CHP’nin Bayraklı Belediye Başkan Adayı İrfan Önal, DİSK’iziyaret etti. Buluşmada konuşan İrfan Önal, göreve seçildikten sonra kararları ortak alacaklarının vurgusunu yaparken DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’da desteğini açıklayarak mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, sivil toplum kuruluşları ve sendikalarla buluşmalarını sürdürüyor. Bayraklı Belediyesi’nde örgütlü olan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 6 No’lu Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyarette İrfan Önal’a DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız da eşlik etti.

Sözlerine dayanışma vurgusu yaparak başlayan İrfan Önal, “Biz İzmir’in son beş yılında aslıda Büyükşehir’den de Bayraklı’dan da olan arkadaşlarımızla da birçok noktada denkleşiyoruz. Birbirimizi tanıyoruz. Buradaki emek dayanışması arkadaşlarımızın kendi haklarıyla ilgili beklentilerinin çok daha ötesinde bizim CHP olarak daha doğrusu demokrat gruplar olarak öncelediğimiz ayrı değerlerimiz de var. Bu AKP’nin gittikçe tiranlaşan anlayışıyla birçok noktada aslında bizim kendi canımız değerinde olan değerlerimizin aslında günbegün yok olduğunu görüyoruz. Yani o sebeple dayanışmanız için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“KARARLARI BİRLİKTE ALACAĞIZ”

İzmir’de birçok noktada görevlendirmelerin değiştirildiğini ancak mücadeleci anlayışın değişmediğini belirten Önal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Göreve geldikten sonra inşallah sizlerin de desteği ve dayanışmasıyla birlikte emekçilerimize hakkın iadesi konusunda bir tedirginliğinizin olmaması gerektiğini bilmenizi isterim. Ancak daha evvelinde de gördüğüm, yine müsebbibi biz olmasak bile halk gittikçe yoksullaşıyor. Ağırlaşan ekonomik koşullarda belediyelerde, çalışanları da çok zor durumdalar. Bunların toparlanması yine dayanışmayla olacak. Ancak, CHP birçok noktada aslında toplumsal muhalefet bir yerde anlaşma noktasında uzlaşması gerekiyor. Bizler hayata daha soldan daha özgürlükten emekten yana bakanlar ortak noktada uzlaşacağımıza inanıyorum. Ben seçildikten sonra iç işleyişle ilgili kararları ortak alacağız. Ancak ondan önce bizim bu mevzileri kaybetmememiz ve yeni mevziler almamız gerekli” diye konuştu.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

CHP’nin İzmir’de ve Türkiye’de kaybetmemesi için çalışacaklarını belirten DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Bizim için partinin gösterdiği adaylar geçerlidir. İrfan Başkan da Bayraklı’da örgütlü olduğumuz belediyede başkan adayı olarak görevi için alanlara çıkmaya hazır. Biz işçi sınıfı olarak ister Buca’da ister Bornova’da oturalım, 35 bin örgüt üyemizden bahsediyorum belediyelerde, genel hatlarıyla da 57 bin DİSK’liden bahsediyorum İzmir’de. Bayraklı’da otururuz oturmayız hiç problem değil arkadaşlar. Buca’da oturuyoruzdur ama Bayraklı’da mutlaka bir akrabamız vardır. Bornova’da otururuz, mutlaka Bayraklı’da arkadaşımız vardır. İkna edilmeyenleri ikna etmek için mevzileri kaybetmemek için Bayraklı’da İrfan Başkan’la, İzmir’de gösterilen 30 aday ve Büyükşehir Belediye Başkan adayıyla biz ekmeğimiz işimiz aşımız için mücadeleye devam edeceğiz.”

Memiş Sarı, “İrfan Önal, Bayraklı’da daha önce de bu dönem öncesinde de meclis üyeliği yapan orada çok emeği geçen bir arkadaşımız. Gençlik kollarından da uzun yıllar tanıdığımız birisidir.  Bizim için bu saatten sonra aday tartışması bitmiştir. 20 Şubat itibariyle zaten bütün listeler kesinleşiyor. Türkiye’de şu ana kadar kazandığımız mevzilerden kayıplar yaşamaya başlarsak hikaye başka bir şeye dönüyor. Ne kadar çok mevzi korur ve yeni mevzi kazanırsak da karşılıklı bir direnişin sembolü haline gelir bu ülke. Yani hem laikliği cumhuriyeti savunacak pozisyona geliriz hem de AKP’nin saldırılarına karşı bizim de bir blok olduğumuzu hissedebiliriz diye düşünüyorum. O yüzden de DİSK olarak zaten aldığımız karar genel hatlarıyla CHP’nin aday çıkardığı her yerde CHP adaylarını desteklemek. Bölgede de emekten yana barıştan yana partileri desteklemek. AKP karanlığına karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. O yüzden artık aday tartışması bitmiştir. Bizim için partinin gösterdiği adaylar geçerlidir. İrfan başkan da Bayraklı’da örgütlü olduğumuz belediyede başkan adayı olarak görevi için alanlara çıkmaya hazır” diye konuştu.

‘KAZANMAK UĞRUNA NE GEREKİYORSA ONU YAPACAĞIZ!’

 DİSK 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız, “Bir parti ve adaydan bağımsız olarak bir tarafın bir tarafa mücadelesini yaşıyoruz. Bu ülkeyi bu hale getiren, yoksullaştıran AKP iktidarıyla mücadeledir. Karşımızda kim olursa olsun hangi siyasi ittifak olursa olsun elimizdeki mevziyi kazanmak uğruna ne gerekiyorsa onu yapacağız. İşçilerin sahiplendiği ve heyecanlandığı bir süreç eninde sonunda başarıya ulaşacaktır. Bayraklı’yı İrfan Başkan’la birlikte mahalle mahalle gezerek seçimi kazanacağız. Yolumuz açık olsun” diye konuştu.