POLİTİKA Haber Girişi : 13 Mart 2020 10:56

CHP kurultayı için karar MYK'nin

CHP kurultayı için karar MYK'nin

CHP PM, 28-29 Mart tarihlerinde Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilmesi planlanan 37’nci Olağan Kurultayı öncesinde son kez bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun sunuş konuşması yaptığı toplantıda, 37'nci Olağan Kurultay için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından hazırlanan çalışma raporu, faaliyet raporu ve kurultaya sunulacak kesin hesap raporu görüşüldü ve onaylandı.

Toplantıda, enfeksiyon uzmanı PM üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, koronavirüs salgının tüm dünyadaki etkileri üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Sağlık Bakanlığı’nın bu konudaki önlemlerini de anlatan Usluer, bakanlığın ve Bilim Kurulu’nun aldığı önlemlerin “yeterli” olduğunu bildirdi. Usluer, özellikle yaşlı vatandaşların bu virüsten olumsuz etkilendiğini bildirdi.

PM toplantısında, Usluer’in sunumunun ardından koronavirüsün kurultaya olası etkileri ele alındı. PM üyeleri, önümüzdeki günlerde salgın riskinin büyümesi durumunda kurultaya yönelik olası bir erteleme ya da seyircisiz yapılma kararı için MYK’ye tam yetki verdi.

Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşerek konuya ilişkin bilgi aldı. Koca'nın, birkaç gün beklenmesi gerektiğini vurguladığı ifade edildi.

Bir iptal de AKP’den

AKP de koronavirüs önlemleri kapsamında, Kızılcahamam’da yapılması planlanan 30'uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısını erteledi. AKP'de ayrıca grup toplantılarına yaşlı ve çocuk misafirlerin getirilmemesi kararlaştırıldı.Birgün