POLİTİKA Haber Girişi : 20 Mayıs 2016 21:54

Bugünkü CHP'ye, Erdal İnönü'den manidar mesaj!

Bugünkü CHP'ye, Erdal İnönü'den manidar mesaj!
Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili tartışmada hiç kimseyi memnun edemeyen tek parti CHP oldu. CHP'nin tavrına en manidar tepki ise eski PM üyesi Levent Eyipişiren'den geldi

Türkiye bir kez daha dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Meclis'ten çıkacak karara kilitlendi. Referanduma gerek olmadan dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından özellikle CHP'nin oylamada takındığı tavır tartışma konusu oldu. AK Parti ve MHP'nin tam kadro evet oyu verdiği anda CHP'den de en az 20 milletvekilinin aynı yönde tavır takındığı yorumlarına neden oldu. CHP'nin oylamada takındığı tavra en manidar tepki eski PM üyesi Levent Eyipişiren'den geldi. 1994'de DEP'li Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Sırrı Sakık'ın TBMM içinde gözaltına alınması ve tutuklanmasıyla sonuçlanan süreçte dönemin SHP Genel Başkanı Erdal İnönü'nün teklife hayır verdiğine işaret eden Eyipişiren, Erdal İnöünü'nün 'neden hayır oyu verdiğini anlattığı metni de ' paylaştı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.