POLİTİKA Haber Girişi : 08 Eylül 2023 18:00

Buca AK Parti'de ilk aday Hakan Kalfaoğlu

Buca AK Parti'de ilk aday Hakan Kalfaoğlu
Yerel seçimlere 7 ay kala partilerde aday adayları belli oluyor.

 

Geçtiğimiz hafta, AK Parti İzmir’de yerel seçimlerde aday olmak isteyen 14 ilçe başkanı aday olmak için AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’ya istifalarını sunmuşlardı.

 

 

Öte yandan; istifasını sunan isimler arasında yer alan AK Parti Buca İlçe eski Başkanı Hakan Kalfaoğlu, AK Parti Buca İlçe Başkanlığında aday adaylığını kamuoyuna duyurdu.

 

 

SÖZÜMÜZ SÖZ

 

 

Kalfaoğlu yaptığı açıklamada ilçe başkanlığı döneminde Buca’da yaptıkları hizmetlerden örnekler verdi.

 

 

Kalfaoğlu, “Üç yıllık görev sürem içerisinde Bucamız için birçok hizmet yaptık Bundan sonra tek bir hedefimiz var Buca’ya AK Parti bayrağını dikmek. Buca’nın çözülemeyen birçok sorununu çözdük. Buca’nın kanayan yarası Buca cezaevi sorununu çözdük. Bucamıza yeni ve modern bir hastane kazandırdık. Buca’nın 47 mahallesinde teşkilatlanmamızı tamamladık. AK hanemizde rekor büyüme gerçekleştirdik. Sorunlar konusunda teşkilatımla el ele çözüm noktasında çalıştık. Bütün afet sonrasında ilçemize gelen depremzede arkadaşlarımızın yanında olduk. Hizmet siyaseti yaptık. Üç yıllık görevimin sonunda AK Parti Buca İlçe Başkanı görevimden ayrılarak Buca’nın sorunlarını çözmek, belediyecilikte AK belediyeciliği Buca’mıza kazandırmak istiyoruz. Sözümüz söz. Buca’nın çözülemeyen sorularını çözmek, bu basiretsiz CHP’den Buca Belediyesinden Buca’mızı kurtarmak istiyoruz” dedi.

 

 

TEK AMACIM BUCA’YI BU ZİHNİYETTEN KURTARMAK

 

 

Görevde bulunduğum sürece Buca Belediyesi’ne maddi getirileri olduğunun altını çizen Kalfaoğlu, Buca Belediyesi yönetime sert eleştiride bulunarak “Buca Belediyesi 14 yıldır CHP tarafından yönetilir. Şu anda belediye iflas etmiş durumda. 1,5 milyar borcu var. 14 yıldır ortaya konulan somut bir yatırım ya da proje yok. Bizlerin girişimlerimizin sonucunda darbeci Çevik Bir Meydanı’nın adını Demokrasi meydanı yaptık. Onların tek yaptığı Buca çarşı projesi Buca’da ne Buca Belediyesi’nin ne de büyükşehrin bir yatırımı ya da hizmeti yok. Yollarımız kötü, çöplerimiz toplanmıyor. Buca yaşanılabilir bir yer değil. Tek amacım Buca’yı bu zihniyetten kurtarmaktır. Bizler sadece ilçe başkanlığımız döneminde Buca’ya 500 milyon lira para kazandırdım. Her yıl 100 milyona aynı firmaya verilen temizlik ihalesini iptal ettirdim ve belediye kendi çöp arabalarını almak zorunda kaldık. Yılda 100 milyon lira belediyenin kasasında kalmaktadır. Ayrıca 39 milyona birilerine peşkeş çekilen benzin istasyonu ihalesini iptalini sağladık. Yerel yönetimde CHP’nin hiçbir şey yapmadığı Buca’da biz Buca’ya maddi ve manevi hizmet ettik. Biz Pazartesi gününden itibaren seçim çalışmalarımıza başlıyoruz. Tüm Buca’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.