YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 22 Kasım 2023 11:00

Bornova’da 'tertemiz' 4.5 yıl

Bornova’da 'tertemiz' 4.5 yıl
Bornova Belediyesi, 2019 yerel seçimlerinden sonra geçen 4.5 yıllık sürede araç filosunu güçlendirip altyapı eksikliklerini tamamlayarak temizlik hizmetlerini seferberlik anlayışıyla sürdürdü.

Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ndeki kapsamlı dönüşümü, 2019 yılında 73 yeni hizmet aracını satın alma yoluyla kendi bünyesine dahil ederek başlattı.

 

 

Toplam 85 araçla hizmetlerini vermeye başlayan Bornova Belediyesi, sokakların temizliğini sağlayan süpürge aracı sayısını da 5’ten 10’a çıkardı. Yapılan çalışmalar içinde Temizlik İşleri Şantiyesi’ndeki altyapı yatırımları da önemli bir yer tuttu. Saha içindeki 500 kamyon çöp ve hurda temizlendi. Araç yıkama alanı yapıldı. Çöp döküm istasyonu inşaatı hızlandırılarak tamamlandı.

 

 

 

Konteynerlerde adres takip sistemi

 

 

 

Bornova Belediyesi, çöp konteynerlerinin takibini kolaylaştırmak için adresleme sistemine geçti. Bu sistemle tüm konteynerleri etiketleyen Bornova Belediyesi, çöplerin toplanmasından konteynerlerin bakım ve onaramının yapılmasına kadar olan bütün süreci takip edilebilir hale getirdi.

 

 

 

Temizlik İşleri Şantiyesi’nde yapılan altyapı yatırımları sayesinde konteynerlerin düzenli tamiri, yıkanması ve boyanması da mümkün oldu. Çöp toplama araçlarının bakım, onarım ve yıkama işlemleri de Temizlik İşleri Şantiyesi’nde Bornova Belediyesi’nin imkanlarıyla yapılması zamandan tasarruf edilmesini ve bakım maliyetlerinin düşmesini sağladı.

 

 

 

1 günde 435 ton evsel atık

 

 

 

Bornova Belediyesi 45 mahalle, 4 bin 160 sokak, 5  oto sanayi sitesi, İzmir Nakliyeciler Sitesi ve Ayakkabıcılar Sitesi’nin evsel atıklarını her gün düzenli olarak topluyor. Bir günde toplam 435 ton evsel atık, 180 ton çuvallı moloz atığı ve mobilya gibi eşyalardan oluşan 20 ton hacimli atığı topluyor. 330 personelle hizmet veren Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesindeki, 10 süpürge aracı 200 kilometre uzunluğundaki sokakları temizliyor. Üç vardiya sistemiyle 7/24 çalışan ekipler, 9 bin 815 konteyneri günlük olarak boşaltıp, 90 konteyneri yıkıyor, 100 konteyneri de boyuyor.

 

 

 

Uydu takip sistemi kullanılıyor

 

 

 

Uydu takip sistemi üzerinden araçları anlık olarak takip eden Bornova Belediyesi, tüm konteynerlerin günlük olarak alınmasını sağlarken, vatandaşların İletişim Merkezi üzerinden gelen talep ve şikayetlerini de günlük olarak yanıtlıyor.

 

 

 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, göreve geldikleri ilk günden itibaren tertemiz bir Bornova için çalıştıklarını belirterek, “En iyi temizlik hizmetini verebilmek için ilk etapta en iyi temizlik araçlarını Bornova Belediyesi’ne kazandırdık. Güçlü araç filomuz sayesinde geçtiğimiz 4.5 yıllık süre içinde konteynerlerimizin bulundukları yerden alınmasından, sokaklarımızın temizliğine kadar çok sistemli bir çalışma yürüttük. Vatandaşlarımızın çalışmalarımızdan duyduğu memnuniyet bizim için en büyük mutluluk” dedi.