EĞITİM Haber Girişi : 30 Eylül 2022 12:30

Bilim Şenliği, Tarihi Alsancak Garı’nda

Bilim Şenliği, Tarihi Alsancak Garı’nda
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği TÜBİTAK 4007 “Gece Gündüz Bilim” Şenliği Tarihi Alsancak Garı'nda açılış töreniyle başladı.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde, Bayraklı Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Gösterisi göz doldurdu.

 

 

 

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, tarihte insanlık için çığır açan buluşları yapan bilim insanlarının en büyük özelliğinin; kendilerini amaçları doğrultusunda bıkmadan usanmadan bilime adamaları olduğunu vurguladığı açılı konuşmasında, “Harezmi, Farabi, Ali Kuşçu, Aziz Sancar gibi bilim insanlarının açtığı yolda, Atasına layık, geleceği kuşanan, bilimi kendine hedef edinen, bu toprakların değerleri ile donanmış güzel bir neslin yetişmesi için canla başla çalışıyoruz” dedi.

 

 

 

TÜBİTAK 4007 “İzmir Bilim Şenliği – “Gece Gündüz Bilim” şenliğinin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlere teşekkür eden Yentür, TÜBİTAK tarafından öğrencilere ve öğretmenlere yönelik açılan projelerin büyük ilgi gördüğünü anlattı. Öğretmenlerin öğrencileri bilimle buluşturmak için çalışmalar yaptığını belirten Yentür, bilim ve teknoloji üretebilen nesillerin yetişmesi için özverili çalışmalar yapıldığını iddia etti.

 

 

 

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ve konuklar, Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi eşliğinde İzmir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan sergiyi gezdi. 

 

 

 

 

 

YAPARAK-YAŞAYARAK ÖĞRENME

 

 

 

TÜBİTAK 4007 “İzmir Bilim Şenliği” ile çağın gereksinimlerini karşılayan, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri gözeten, öğrencilere yaparak yaşayarak öğrenme ve yeteneklerini keşfetme fırsatı sağlayan, yaratıcılıklarını destekleyen, bilimle eğlencenin harmanlanması hedeflendi.

 

 

Halk oyunları gösterilerinden müzik dinletisine, el sanatları sergisinden, eğlenceli deneylere kadar birçok faaliyetin yer aldığı şenlikte; drama, geri dönüşüm, sürdürülebilirlik ve tarım gibi birçok alanda atölye faaliyetleri bulunuyor.

 

 

 

Astronomi gecesi, bilim gösterisi, modern roket fırlatma, güneş ve gece gözlemi, astronot tiyatrosu, okçuluk, lastik motorlu uçak, uçurtma yarışması gibi aktivitelerle de “Bilim 7’den 70’e herkesi 7/24 kapsamalıdır” düşüncesi İzmir’de gerçek oluyor.

 

 

 

TÜBİTAK 4007 “İzmir Bilim Şenliği” kapsamında eğitim yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilere yönelik zengin bir seminer programı da hazırlandı.

 

 

 

 

 

 

ZENGİN SEMİNER PROGRAMI

 

 

 

Şenliğin ilk gününde Prof. Dr. Yusuf Baran ‘Eğitimde İnovasyon’, Doç. Dr. Emre Ünlü ‘Otizmde Etkili Uygulamalar Sunumu’, Prof Dr. Bahtiyar Özçaldıran ‘Spor Bilimlerinde Hareket ve Performans’ başlıklı seminerler veriyor.

 

 

 

Şenliğin ikinci gününde ise Doç. Dr. Semiha Şahin ‘Öğretmenlerin İletişim Becerisi’, Prof. Dr. Ali Ekber Gülersoy ‘Çevre Etiği ve Felsefesi’, Prof. Dr. Bahriye Gülgün ve Atakan Pirli ‘Sürdürülebilir Çevrede Su Okuryazarlığı’, Prof Dr. Ahu Uraz Çörekçi ‘Okul Öncesi ve İlköğretim Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığını Koruma Yöntemlerinin Görsel İçeriklerle Anlatılması’, Prof. Dr. Zeynep Bozkurt ‘Dünya Dışı Yaşam Arayışları’ konulu seminerler verecek. 

 

 

 

Şenliğin  son gününde ise Dr. Elif Gamze Özcan ‘Kaos Yönetimi Uygulamaları ve Kurumlar arası Ortakyaşar İlişkiler’, Doç. Dr. Esef Hakan Toytok ’21. Yüzyıl Becerileri ve Hibrit Öğrenme Modeli’, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan ‘Okul Veli İşbirliğinin Geliştirilmesinde Okul Yöneticilerinin Rolleri’ başlıklı seminerler verecek.