YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 25 Nisan 2018 14:02

BERGAMA BELEDİYESİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURUYOR

BERGAMA BELEDİYESİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURUYOR
Bergama Belediyesi köy tüzel kişiliğinden mahalleye dönüşen Sarıcalar köyünde yaklaşık 20 bin metrekarelik alana “Güneş Enerjisi Santrali” (GES) kuruyor

BERGAMA BELEDİYESİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURUYOR

Bergama Belediyesi köy tüzel kişiliğinden mahalleye dönüşen Sarıcalar köyünde yaklaşık 20 bin metrekarelik alana “Güneş Enerjisi Santrali” (GES) kuruyor.Böylelikle Bergama Belediyesi’nin tükettiği elektrik enerjisi giderlerinde yaklaşık %70 oranında bir düşme sağlanması hedefleniyor.

Bergama Belediyesi tarafından Sarıcalar’da 20 bin metrekarelik alana kurulacak olan güneş enerjisi santrali 1 MW’lık kapasiteye sahip olacak. Burada kurulacak olan santralde toplam 4312 adet güneş enerjisi paneli kullanılacak. Ayrıca alanda 1250 kW’lik birde trafo yapılacak. Tesisten elde edilen enerji 270 metre mesafelik bir bağlantı hattı ile ana enerji dağıtım hattına aktarılacak.

Etrafı çitle çevrilip 7/24 güvenlik kameraları ile takip edilecek olan santralden üretilecek enerji ise Bergama Belediyesi tarafından kullanılan elektrik enerjisi bedellerinden mahsup edilecek. Böylelikle Bergama Belediyesi’nin tüketiminden kaynaklanan elektrik enerjisi giderlerinde yaklaşık %70 oranında bir düşme sağlanması hedefleniyor.

 Yapılacak olan santral ile belediye bütçesine yıllık olarak yaklaşık 700 bin lira katkı sağlanacağını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama’nın yıllardır çevre duyarlılığıyla anılan bir kent olduğunu, Bergama Belediyesi tarafından GES’ten yararlanarak güneş enerjisi üretmesinin ise bu çevreci yaklaşımın önemli göstergelerinden birisi olacağını söyledi. Başkan Gönenç ayrıca bir buçuk milyon EURO yatırım bedelli projenin ilk 8 yıl sağlanacak mahsuplaşma giderleriyle kendi finansmanını sağlayacağını, güneş enerjisi panellerinin yaklaşık 25 yıllık enerji üretim kapasitesi olduğu için ise kalan 17 yılda Bergama Belediyesi’nin elektriğe çok düşük ücret ödeyeceğini belirtti.

 BERGAMA ŞAHA KALKTI

 2009 yılından itibaren Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi, Atık Su Arıtma Tesisi,  Futbol Akademi Tesisleri, Erdal Önder Kapalı Spor Salonu, tenis kortları gibi projeleri tamamlayıp ilçeye kazandıran Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 2016 yılında Bergama Kültür Merkezi (BerKM), Taziye Evi, çok katlı otopark projelerini hizmete açmıştı.

 2017 yılında ise 2018 yılı içerisinde bitirilmek üzere bölgenin en büyük Canlı Hayvan Pazarı, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Hasta Yakını Konuk Evi projelerinin yapımına başlandı. 2018 yılında ise Bergama Ticaret Merkezi ve Çamlıpark projesi için start verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.