YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 19 Nisan 2022 13:17

Bayraklı’nın ‘Kentsel Dönüşüm Danışmanlık Ofisi

Bayraklı’nın ‘Kentsel Dönüşüm Danışmanlık Ofisi
30 Ekim 2020’de yaşanan deprem sonrası kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Bayraklı Belediyesi, bir yandan 5 farklı bölgede planlama çalışmalarını son aşamaya getirdi ve bireysel dönüşüm projelerine danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

 

 

Geçen yıl kurulan BAYBEL Kentsel Danışmanlık Ofisi, bir yılda 300’den fazla parselin dönüşümü için 560 vatandaşa ücretsiz katkı sağladı.

 

 

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Dönüşüm sürecinde vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için çaba sarf ediyoruz” dedi.

 

 

 

560 KİŞİYE DESTEK

 

 

 

Bayraklı’nın dört bir köşesinde, kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdüren ve planlamalarda çalışmalar yapan Bayraklı Belediyesi, bireysel dönüşüm isteyenleri de yalnız bırakmadı.

 

 

 

Belediye şirketi BAYBEL A.Ş bünyesinde, deprem sonrası kurulan Kentsel Dönüşüm Danışmanlık Ofisi ile danışmanlık faaliyetlerine başlayan Bayraklı Belediyesi, bireysel dönüşüm projelerine ücretsiz rehberlik ederek, görevi gereği vatandaşlara yönelik sorumluluğunu yerine getirmiş oldu.

 

 

 

Riskli yapı stokunun dönüşümünde çözümler geliştirilerek, müteahhit ve kat malikleri arasında köprü kuruldu. Sözleşme süreci, yasal haklar, yıkım, kredi ve kira yardımları ile inşaat ve ruhsatlandırma aşamaları için bilgilendirme yapıldı, mağduriyetlerin önüne geçildi.

 

 

BAYBEL Kentsel Danışmanlık Ofisi, kurulduğu günden bu yana 300 den fazla parselin dönüşümü için 560 kent sakinini ağırladı.

 

 

 

VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMİYORUZ”

 

 

 

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal,

“Bayraklımızı yarınlara hazırlamak ve daha yaşanabilir bir ilçe yaratmak için durmadan çalışıyoruz. Kent kimliğini ve komşuluk ilişkilerini zedelemeden; deprem sonrası riskli yapıların dönüşümünde ya da bireysel dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızı mağdur etmemek, yasal mevzuatlar hakkında doğru bilgiye ulaşmalarını sağlamak için kurduğumuz Kentsel Dönüşüm Danışmanlık Ofisimizden, ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımızın faydalanmasını umuyoruz”

 

 

dedi.