YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 03 Ekim 2022 11:30

Bayraklı Belediyesinden üniversite öğrencilerine ev eşyası desteği

Bayraklı Belediyesinden üniversite öğrencilerine ev eşyası desteği
Bayraklı Belediyesi, eğitim için İzmir’e gelerek gerek barınma gerekse ev eşyası sıkıntısı çeken öğrencilere desteklerini sürdürüyor.

 

Geçtiğimiz yıllarda ayni ve nakdi yardımlarla öğrencilerin yanında olan belediye, bu yıl da öğrencilerin ev eşyası ihtiyaçlarını karşılıyor.

 

 

 

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Eğitim en öncelikli konularımızdan biri. Hiçbir çocuğumuzun maddi imkansızlık nedeniyle eğitimden mahrum kalmasına, sıkıntı çekmesine müsaade etmeyiz. Her zaman üzerimize düşeni yapacağız” dedi.
 

 

 


İHTİYAÇLARA ÇÖZÜM OLUYOR

 

 

 


Yardımseverlerin kullanılabilir durumdaki ev eşyalarını evlerinden alarak temizleyen ve yenileyerek ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Bayraklı Belediyesi, bu eğitim-öğretim döneminde de üniversite öğrencilerini yalnız bırakmadı.

 

 

 

Gelen talepleri değerlendiren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra Bayraklı sınırları içinde ikamet eden üniversite öğrencilerinin de yüzünü güldürdü.

 

 

 

Yüksek kira maliyetleri nedeniyle son yıllarda barınma sorunu yaşayan öğrencilere destek olan belediye, bu kapsamda okulların açılmasıyla birlikte artan eşya taleplerine yanıt veriyor.

 

 

 

Gerekli kriterlere uyan üniversite öğrencilerine koltuktan yatağa, halıdan çalışma masasına kadar bir evin ihtiyacı olan tüm eşyalar ücretsiz veriliyor. Üniversiteli gençler, eşyaları kendilerine ulaştıran Bayraklı Belediyesine teşekkür etti.

 

 

 


"MADDİ İMKANSIZLIĞI EĞİTİMDE SORUN OLMAKTAN ÇIKARDIK"

 

 

 


Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal “Bayraklı’da maddi imkansızlığı eğitimin önünde bir engel olmaktan çıkardık. Hiçbir çocuğumuz eğitimden uzak kalmayacak demiştik. Söz verdiğimiz gibi ihtiyaç sahibi her gencimize desteklerimizi sürdüreceğiz. İnanıyorum ki, onlar da başarılarıyla hepimizi gururlandıracak” dedi.

 

 

 

BAĞIŞLANAN EŞYALAR ADRESTEN TESLİM ALINIYOR

 

 

 


Hayırsever vatandaşların kullanılabilir durumdaki ev eşyalarını ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere verebileceklerini hatırlatan belediye ekipleri, bağış çağrısında bulundu.

 

 

 

Bu kapsamda sayısız aileye ve öğrenciye destek olunurken; yataktan buzdolabına, çamaşır makinesinden mutfak gereçlerine kadar her türlü ev eşyasına ihtiyaç olduğu belirtildi.

 

 

 

Bağış yapmak isteyenler 477 20 00 telefon numarasından detaylı bilgi alabiliyor.

 

 

 

Bağışlanan eşyalar görevli personel tarafından bulunduğu yerden alınarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor.