KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 23 Ağustos 2022 23:06

Başkan Sürekli: Alsancak Kültür ve Sanat Kompleksi 2023 başı hizmette

Başkan Sürekli: Alsancak Kültür ve Sanat Kompleksi 2023 başı hizmette
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; Alsancak Tekel Fabrikası’nın dönüştürüldüğü Kültür Kompleksi Projesi’ni 2023 ilk aylarında bitirme hedefi olduğunu söyledi, "Kentin merkezinde bir nefes alma alanı, bir kültür-sanat odağı olacak" dedi.

Başkan Kerem Ali Sürekli; Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için gittiği Ankara’dan bakanlarla da görüşerek müjdelerle döndüğünü açıkladı.

 

 

Haftalık olağan Yürütme ve Yönetim Kurulu Toplantısı’nda bakan ziyaretlerine ilişkin bilgilendirme yapan Başkan Sürekli; Çeşme Turizm Projesi ve Alsancak Kültür ve Sanat Kompleksi’nde sona gelindiğini; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Eylül ayında İzmir’e geleceğini duyurdu.

 

 

"ANKARA'NIN KALBİ İZMİR İLE BİRLİKTE ATIYOR"

 

 

Ayrıca, Dışişleri ve Adalet Bakanları ile de görüşen Sürekli; “İzmir yatırımları ilgili bakanlarımızın yakın takibinde. İzmir’in ihtiyacı olan, İzmir’i geliştirecek, kalkındıracak mevcut ve yeni projelerin yanı sıra vatandaşlarımızdan gelen talepleri de kendileriyle paylaşma fırsatımız oldu. Gördük ki; Ankara’nın kalbi, İzmir’le birlikte atıyor.  Önümüzdeki birkaç ayın içinde bakanlarımızı İzmir’de yeni gelişmelerle birlikte ağırlayacağız.” diye konuştu.     

 

               

 

"İZMİR'E YAKIŞIR BİR "KÜLTÜR KOMPLEKSİ"

 

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Alsancak Tekel Fabrikası’nın dönüştürüldüğü Kültür Kompleksi Projesi’ni çok önemsediğini belirten İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Bakan Ersoy’u ziyareti ve konuya ilişkin şöyle konuştu: 

 

 

“Tarihi yapı, gereksiz tüm eklentilerinden kurtularak çevre düzenlemeleriyle birlikte kentin merkezinde bir nefes alma alanı, bir kültür-sanat odağı olacak. 2023’ün ilk aylarında açılması hedeflenen projede sona yaklaşılıyor. İzmir; Bakanımız Sayın Ersoy’un bizzat ilgilendiği projeyle kendisine yakışır bir kültür ve sanat kompleksine kavuşmuş olacak. Klasik ve çağdaş eserlerin sergilendiği açık ve kapalı sergi alanları, dijital sanatlar bölümünü de kapsayacak yeni bir resim heykel müzesi, sanat atölyeleri, 20 bin kapasiteli kütüphanesi ve okuma salonları ile parmakla gösterilecek muhteşem bir merkez olacak. Etkinlik ve performans alanları da kompleks içinde yer alacak. İzmirli hemşerilerimiz, bölgemiz insanı; ulusal ve uluslararası pek çok kültür sanat etkinliğine burada katılabilecek.”

 

 

 

Sürekli; konuşmasını şöyle sürdürdü, “İzmir, başta insan değeri olmak üzere, konumu ve taşıdığı tüm zenginliklerle böyle bir kompleksi çoktan hak ediyordu. Sayın Bakanımız; Merkezin 2023’ün ilk aylarında tamamlanarak açılışa hazır hale geleceğini belirtti. Ödemiş Arasta Çarşısı’nın restorasyonu ile ilgili de görüştük. İl Müdürlüğümüze gerekli talimatları vererek; Kültür ve turizmi geliştirme noktasında, İzmirlilerin beklediği ve hak ettiği her adımı atmaya hazır olduklarını ifade etti.”

 

 

 

 

 

 

 

ÇEŞME PROJESİ ASKIYA ÇIKIYOR

 

 

 

Çeşme Turizm Projesi ile ilgili planlarda sona gelindiğini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy, proje askıya çıkmadan önce İzmir’e gelecekler. Bu projenin Çeşme’yle sınırlı olmadığını, muazzam bir kalkınma hamlesi olduğunu artık tüm kamuoyu biliyor.’’ dedi.

 

 

 

Ankara’daki temasları kapsamında; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı da ziyaret eden Başkan Sürekli; Bakan Çavuşoğlu’nun da bir dizi program için Eylül ayında İzmir’e geleceğini belirterek Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile de İzmir’deki adliye binalarına ilişkin istişarede bulunduklarını kaydetti.

 

 

Sürekli, şunları söyledi:

 

 

“Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Bakanlarımız, İzmir’in sorun ve ihtiyaçlarına, buradaki yatırımlarımıza hâkim. Yerel idarenin sorumluluğunda da olsa, her ihtiyacı büyük bir ciddiyetle inceleyerek gerekli talimatları veriyorlar. Biz de kendilerine vatandaşlarımızdan gelen bazı önemli talepleri raporlar halinde iletiyoruz. Yaptığım tüm görüşmeler oldukça verimli geçti. Sonuçlarını somut olarak önümüzdeki kısa sürede hemşerilerimizle birlikte yaşayacağız.”

 

 

 

22. YILDA ÇOK DAHA BÜYÜK BİR AZİMLE...

 

 

 

Toplantıda, saha çalışmalarını da değerlendiren Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür eden Başkan Kerem Ali Sürekli, AK Parti olarak 22. yılda çok daha büyük bir azim ve hizmet aşkıyla eserler vermeye devam edeceklerini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

 

 

“21. kuruluş yıldönümümüzü yüzümüzün akıyla kutladık. Bizle, hak yolunda millete hizmet davamızın sözünü 21 yıl önce verdik. Halen arkasındayız. Her geçen yıla, her yaşanan krize, her düşmana ve haine rağmen Allah’ın izni milletimizin desteği ile bugünlere geldik. 22. yılımızda yine büyük başarılara imza atacağız. Sözlerimizi tutmaya, ülkemizi ve şehrimizi daha ileriye götürmek için çalışmaya devam edeceğiz.’’