GÜNDEM Haber Girişi : 02 Aralık 2023 11:00

Başkan Soyer uyardı: Bu davet bizim değil!

Başkan Soyer uyardı: Bu davet bizim değil!
İzmir Büyükşehir Belediyesi dolandırıcılık riskine karşı yurttaşları bir yazılı açıklamayla uyardı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü'nden önemli duyuru başlığı altında yapılan yazılı açıklamada, sahte hesaplardan Başkan Tunç Soyer'den davet mektubu adıyla yurttaşlara gönderildiği dosyalarda dolandırıcılık riski taşıdığı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

 

 

"İzmir Büyükşehir Belediyesine gelen ihbarlar sonucunda yapılan kontrollerde birçok özel ve/veya kamu kurum ve kuruluşuna “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’den Davet Mektubu” başlıklı ve ekinde “Davet mektubu.docx.z” şeklinde bir zararlı dosya olan oltalama (spam/phishing) e-postalarının gönderildiği tespit edilmiştir.

 

 

Bu tür e-postaların hangi faaliyetler kapsamında gönderildiği bilinmemekte olup konu ile ilgili Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) gerekli bildirimler yapılmıştır.

 

 

Söz konusu e-postalar kurumumuz sistemlerinden gönderilmemiştir ve tarafımızla herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Bu tür e-postalara itibar edilmemesi ve içeriğindeki herhangi bir ekin açılmaması önem taşımaktadır.

 

 

Saygılarımızla…"