GÜNDEM Haber Girişi : 18 Ekim 2016 10:08

Başika'da sular ısınıyor

Başika'da sular ısınıyor
İran medyası, Irak'ın Başika kentindeki üste bulunan Türk askerlerinin Irak ordusu tarafından kuşatıldığını, askerlerin bir girişimde bulunması hâlinde müdahale edileceğini iddia etti.

Irak'la Türkiye arasındaki Başika gerginliği artarak devam ediyor.

İran'dan yayın yapan Tesnim Haber Ajansının haberine göre, Irak Gönüllü Halk Güçleri Sözcüsü Yusuf el Kelabi, Başika'daki Türk askerlerinin kuşatıldığını söyledi.

Kelabi, "Irak ordu güçleri bu gün Başika bölgesinde hızlı bir şekilde ilerleyerek bölgeyi kontrol altına almış ve Türk askerlerinin olduğu kışlayı muhasara etmişlerdir [kuşatmışlardır]. Irak ordusunun bu bölgeyi kontrol altına alması Türk güçlerini burada her türlü eylem yapma imkanını yok etmiştir ve Türk askerleri herhangi bir girişimde bulunurlarsa onlar hedef alınacaklardır" dedi.

Kelabi ayrıca, Musul operasyonun aşamalarından birisinin de Türk askerlerini operasyondan uzak tutmak olduğunu kaydetti.

Sözcü, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, beraberindeki bir heyetli Bağdat'a giderek bu konu hakkında görüşmeler yapacağını da ileri sürdü. (Sol haber)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.