POLİTİKA Haber Girişi : 06 Aralık 2019 12:36

Amiral Gemisini batırmayın

Amiral Gemisini batırmayın

Amiral Gemisini batırmayın

Aşkla İzmir Başka İzmir, Çok renk, çok ses, çok nefes sloganıyla  yola çıkan kentin Amiral Gemisi Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer her ortamda her  yerde İzmiri konuşurken evladı hakkında konuşur gibi gözleri ışıldıyor.

Tunç Soyer’in yapacakları var 13. Travel Turkey Turizm Fuarında İzmiri modern bir turizm kenti haline getirmek tek amacım derken, mutluluğu gözlerinden okunuyor. Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı hizmetlerin üstüne yeni projeler hazırlayarak verimli çalışmalara imza atma heyecanı yaşıyor, birlikte görev yaptığı genç heyecanlı İlçe Belediye Başkanlarıyla el ele vererek kenti daha iyi yerlere taşımaya yönelik İzmire toz kondurmayacağız anlayışı kente farklı, anlamlı heyecan yaratıyor.

CHP kongre takvimi çerçevesinde parti içinde yaşanan tatlı rekabette çok renk, çok ses, çok nefes yerine çevresinde aşkla İzmir söylemine başka İzmir mücadelesine sürüklemeleri en çok Amiral Gemisini yaralar daha sonra donanmaya zarar verir.

Geminin kaptanı Soyer, demokrasi en güzel yaşam biçimi diyor ve ekliyor: “İnsanlık tarihi bize gösteriyor ki demokrasi en güzel yaşam biçimi. İzmir bunu en layığıyla yapan kent demekki bugün CHP içersinde parti içi yarışta en güzel demokrasi mücadelesi İzmirde yaşanacak ve Türkiye’ye örnek olacak.

Kimsenin bugün İzmir’de yerel yönetimler arasında olumlu, uyumlu ve güzel birlikteliği ahengi bozacak iç kavgayla ayrıştırmaya, karıştırmaya hakkı yok.

İzmirle başlayan ve Türkiye’ye yayılan Yerel seçimlerde yakalanan başarıyı gölgede bırakacak kendi siyasi ikballeri için iç kavgayı kaşımaya hakları yok çünkü İzmirli Aşkla İzmir Başka İzmir için hizmet bekliyor, birilerin siyasi geleceği için kavga istemiyor.

CHP içersinde  “ partiyi en çok ben seviyorum, benim hakkım” demeyerek. Kimseyi dışarıda bırakmadan, ötekileştirmeden, “CHP’’li her partili herkes CHP” diyerek. “Biz CHP yiz” diyerek. Bizi ayıran ekip anlayışından çok birleştiren şeyleri ortaya koyarak, birbirimizle kucaklaşarak iktidar olmak istiyoruz demeli. Çözümsüz sorun yok, Ülkede ve CHP’ de herkes demokrasinin ne kadar güzel bir şey olduğunu İzmir’de yapılacak kongrelerde tekrar görmeli. Amiral Gemisi su alır batarsa herkes batar unutmayın.