GÜNDEM Haber Girişi : 15 Mart 2017 14:26

30 ilçe, 30 Belediye Başkanı, 30 karne

30 ilçe, 30 Belediye Başkanı, 30 karne
Kim sınıfta kaldı, kim takdir aldı, kim patinaj yaptı? İzmir'in 30 ilçesini mercek altına alan 'Memnuniyet Anketi' merak edilen bu soruyu mercek altına alıyor

BÜNYAMİN DOBRUCALI /

Siyasetin satır arasında kalan bir detay 16 Nisan referandumunun gölgesi altında ezilme tehlikesi yaşıyor. Konuşulmuyor, tartışılmıyor, gündeme gelmiyor olsa da işin aslı tam olarak öyle değil. Mart 2017 demek, yerel seçimlerin üzerinden dolu dolu 3 yılın geride kalması demek. İzmir gündeminde bir süredir elden ele dolaşan bir anket belediye başkanlarının 3 yıllık görev dönemlerinin seçmen nezdindeki bilançosunu ortaya çıkartıyor. CHP Genel Merkezi tarafından yaptırıldığı ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne konulduğuna inanılan anket sonuçları belediye başkanlarının, CHP ilçe başkanlarının ve gazetecilerin en azından bir bölümünün elinde var. Her birinin farklı hesabı yüzünden kamuoyuna açıklanmayan anketin seçmen tarafından bilinmesi gerektiğine inananlardan olduğum için ben paylaşmayı tercih ettim.

İşte 30 ilçenin belediye başkanlarının 'memnuniyet karnesinden' dikkatimizi çeken detaylar..

22 CHP, 1 MHP, 7 AK PARTİ

İzmir'de Büyükşehir dışında alfebatik sırayla Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Konak, Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Tire ve Urla CHP'nin, Aliağa MHP'nin ve Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Selçuk ve Torbalı AK Partili Belediye Başkanlarının yönetiminde. Anket sonuçlarını daha objektif bir biçimde değerlendirebilmek için belediye başkanının memnuniyet yüzdesini, seçildiği yüzdeyle karşılaştırarak bakmakta yarar var. Hangi belediye başkanı 30 Mart 2014 sandığından yüzde kaçla çıkmış geride kalan 3 yıl sonunda şimdiki seçmen memnuniyet oranı kaç olmuş buna bakalım.


BAYRAKLI, BUCA, ALİAĞA, TORBALI ZİRVEDE DİKİLİ ÇÖKÜŞTE

Anket çalışmasının özellikle CHP'li Belediye Başkanları açısından daha önemli olduğuna kuşku yok. Çalışmayı yaptıran CHP Genel Merkezi ve anket sonuçları Kemal Kılıçdaroğlu'nun masasının üzerinde olması bunun en güzel kanıtı. 22 CHP'li Belediye Başkanı içinde eli en güçlü olan isim Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ. Başkan Karabağ'ın anket sonuçları dikkat çekici. Gözle görülür bir artış var. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun için aynı değerlendirmeyi yapmak çok zor. Başkan Tosun Dikili'de CHP açısından çok ciddi bir sıkıntı yaşandığını gözler önüne seriyor. Aynı sıkıntılı tablo Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu için de geçerli. Sonuçlar Başkan Selvitopu için tehlike çanları çaldığını gösteriyor.

30 ilçenin karnesine alfabetik sırayla tek tek bakalım..

ALİAĞA'DA ACAR'IN KARNESİ PEKİYİ

Parti içindeki iktidar kavgasıyla sıkıntılı günler geçiren MHP'nin İzmir'de tek koltuğu Serkan Acar'a emanet. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül'ün AK Parti'ye transferinin ardından Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar İzmir'de MHP'li tek başkan olarak kalan Serkan Acar Aliağa gibi dengelerin hassas olduğu bir ilçede büyük bir başarıya imza atmış gözüküyor.

Memnunum   : %48.19

Kısmen memnunum : % 21.76

Memnun değilim      : % 25.39

2014 seçilme oranı   : % 31.87

Sonuçların ortaya koyduğuna gore Başkan Acar sınıfı geçmekle kalmamış ayrıca takdirname almaya da hak kazanmış görünüyor. Her üç seçmenden birinin oyunu alarak seçimi kazanan Başkan Acar bugün itibarıyla her dört seçmenden üçünün desteğini alarak önümüzdeki dönem için de iddialı olacağının sinyallerini veriyor.

BALÇOVA BİLDİĞİNİZ GİBİ

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya için memnuniyet karnesi ilk bakışta başarılı. Memnunum ve kısmen memnunum diyenlerin toplamı yüzde 60'I buluyor. İlginç olansa anket sonuçlarının 2014 seçilme oranıyla kıyaslandığında tablonun neredeyse hiç değişmeden aynı kaldığını gösteriyor olmasında yatıyor.

Memnunum   : % 37.50

Kısmen memnunum : % 24.50

Memnun değilim      : % 31.50

2014 seçilme oranı   : % 60.48

Başkan Çalkaya yönetiminde Balçova Belediyesi ileriye doğru bir atılım yapamasa da bulunduğu yeri koruma anlamında başarılı olduğu da bir gerçek.

BAYINDIR SINIFI GEÇTİ

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, anket sonuçları açısından eli güçlenen belediye başkanları arasında yer almasa da 'idare eder' kategorisine girmeyi de hak ediyor.

Memnunum   : % 31

Kısmen memnunum : % 18

Memnun değilim      : % 48

2014 seçilme oranı   : % 35.26

Memnun olmayanların yüzde 48 gibi yüksek bir oranda olmasına rağmen seçimi yüzde 35 gibi düşük bir oyla kazanmış olması Başkan Sesli'nin geride kalan üç yılda her üç seçmenden birinin oyunu alma pozisyonundan her iki seçmenden birinin oyunu almaya doğru geçiş yaptığını göstermesi bakımından takdiri hak ediyor. Memnuniyetsiz oranının bu kadar yüksek çıkması ise 2019 seçimleri öncesi hem onun hem de CHP'nin elinin o kadar da rahat olmayacağının ipuçlarını verdiğini de Kabul etmek gerekir.

BAYRAKLI'YA YILDIZLI PEKİYİ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ kelimenin tam anlamıyla memnuniyet anketinin mega starı konumunda. Neden böyle söylüyorumu anlatabilmek için önce rakamlara bakalım.

Memnunum   : % 49.15

Kısmen memnunum : % 17.04

Memnun değilim      : % 32.77

2014 seçilme oranı   : % 44.08

İşte bu tablo Başkan Karabağ'ın CHP Genel Merkezi açısından da elinin ne kadar güçlü olduğunu kanıtlıyor. Yüzde 44'le seçim kazanan Başkan Karabağ'ın bugünkü desteği anket sonuçlarına gore yüzde 70'lere dayanmış durumda. Kabul etmek gerekir ki bu gerçekten de dikat çeken bir sonuç. Bu sonuç Bayraklı'da 2019 seçimleri için hesap yapanların Başkan Karabağ karşısında şanslarının bir anlamda mucizelere kaldığını gösteriyor.

BERGAMA BIÇAK SIRTINDA

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç 2014'te seçimi kıl payı farkla kazanarak koltuğa oturan bir isimdi. Gelinen nokta Bergama'da rekabetin hala bıçak sırtı şekilde devam ettiğini gösteriyor. Önce rakamlara bakalım..

Memnunum   : % 27.69

Kısmen memnunum : % 16.92

Memnun değilim      : % 53.46

2014 seçilme oranı   : % 34.54

Memnuniyetsiz olduğunu söyleyenlerin oranının yüzde 53.46 gibi bir oranda olması Başkan Gönenç'in başını ağrıtacak bir detay. Seçimi kazanmasına yetecek oy oranını koruduğu belli olsa da rakamların elini çok güçlendirmediği de ortada. Kısaca Bergama Belediye Başkanı Gönenç sınıfı geçse de ileriye dönük olarak çok umut verici bir tablo olmadığını da Kabul etmek gerekiyor.

BEYDAĞ'IN KEYFİ YERİNDE

Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk memnuniyet anketinden başarıyla çıkan isimler arasında yer alıyor.

İşte rakamlar..

Memnunum   : % 47.17

Kısmen memnunum : % 15.09

Memnun değilim      : % 35.85

2014 seçilme oranı   : % 54.35

Başkan Şentürk'ün çok az da olsa oylarının üzerine koyduğu belli oluyor. Her iki seçmenden birinin oyunu alarak oturduğu koktukta her üç seçmenden sadece birinin memnuniyetsiz olduğunu söylemesi onun açısından olumlu bir detay.

BORNOVA'DA TABLO DEĞİŞMEMİŞ

CHP'nin 2 numaralı ismi Kamil Okyay Sındır'dan koltuğu devralan Başkan Olgun Atila'nın performansı merakla beklenen isimler arasında başı çekiyordu.

Önce rakamlara bakalım..

Memnunum   : % 32.23

Kısmen memnunum : % 20.84

Memnun değilim      : % 44.60

2014 seçilme oranı   : % 49.69

Başkan Atila için en büyük tehlike memnun olmayanların oranının bu kadar yüksek olması. Her iki seçmenden birinin memnun değilim demesi ilerisi için hem Atila hem de CHP için tehlike olabileceğinin işareti olabilir. Tablonun artı tarafı ise 2014 seçimlerine gore oy oranının aynen korunuyor olması. Başkan Atila döneminde Bornova Belediyesi patinaj yapıyor demek de, tam tersi oylarını yavaş da olsa arttırıyor demek de mümkün. Ne taraftan baktığınıza bağlı olarak bu iki şıktan hangisini seçeceğiniz size kalmış.

BUCA'DA İŞLER YOLUNDA

İzmir'in en kalabalık ilçesi ünvanını eline geçiren Buca'da Başkan Piriştina anketten başarıyla çıkan isimler arasında yer alıyor.

Önce rakamlara bakalım..

Memnunum   : % 35.14

Kısmen memnunum : % 27.63

Memnun değilim      : % 36.14

2014 seçilme oranı   : % 43.10

Memnunum ve kısmen memnunum diyenlerin toplamı yüzde 63'ü buluyor olması Başkan Piriştina için karnenin pekiyi olduğunu gösteriyor. Yüzde 43'le seçim kazanmış bir ismin geride kalan üç yıl içinde yüzde 20 gibi bir seçmenin kalbini kazanmış olması hem Başkan Piriştina hem de CHP için işlerin yolunda gittiğini gösteriyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'la birlikte seçildiği oy oranının üzerine koyarak yoluna devam eden Başkan Piriştina'nın, siyasette uzun soluklu olacağını da bu anket sonuçlarıyla göstermiş olduğunu söylemek mümkün.

ÇEŞME PATİNAJ YAPIYOR

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç için zor da olsa sınıfı geçmeyi başardığını söylemek mümkün. Memnun değilim oranının yüzde 31.82 gibi kısmen düşük olması bir avantaj olsa da destek verenlerin oranının 2014'e göre aynı kalması dikkat çekiyor.

İşte rakamlar..

Memnunum   : % 28.41

Kısmen memnunum : % 32.95

Memnun değilim      : % 31.82

2014 seçilme oranı   : % 56.71

ÇİĞLİ SINIFI GEÇTİ AMA!....

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan kıl payı da olsa suyun üstünde kalmayı başaran isimler arasında yer almış görünüyor. 2014'te seçilme oranını hala koruduğu gözlense de memnun değilim diyenlerin oranının yüzde 41.56 gibi yüksek oranda olması Başkan Arslan'ın başını ağrıtabilecek bir detay olarak dikkat çekiyor.

İşte rakamlar..

Memnunum   : % 27.11

Kısmen memnunum : % 28.22

Memnun değilim      : % 41.56

2014 seçilme oranı   : % 53.59

DİKİLİ RESMEN S.O.S VERİYOR

Memnuniyet anketinde kaybedenlerin zirvesinde yer alan isim hiç kuşkusuz Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun.

Önce rakamlara bakalım.

Memnunum   : % 17.53

Kısmen memnunum : % 19.59

Memnun değilim      : % 58.76

2014 seçilme oranı   : % 53.21

2014 seçimlerini çok rahat bir şekilde göğüsleyen Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun için geride kalan 3 görev yılı belli ki sıkıntılı geçmiş. Memnun değilim diyenlerin oranının yüzde 58.76 gibi bir oranda çıkması Başkan Tosun için tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Yüzde 20'ye yakın oy kaybı yaşadığı gözlenen Başkan Tosun için önümüzdeki 2 yılın zorlu geçeceğine şüphe yok. Bu tablonun devam etmesi halinde 2019 seçimleri için CHP Dikili'de başka isimlere yönelmesi ihtimalinin güçleneceğini tahmin etmek zor değil.

FOÇA'NIN KEYFİ YERİNDE

Anketten yüzünün akıyla çıkanlar grubunda Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da var.

Öne rakamlara bakalım..

Memnunum   : % 21.05

Kısmen memnunum : % 30.26

Memnun değilim      : % 46.05

2014 seçilme oranı   : % 42.04

Memnunum ve kısmen memnunum diyenlerin toplamında yüzde 50'yi geçmesi Başkan Demirağ için artı puan olsa da memnun değilim diyenlerin oranının yüzde 46.05 gibi yüksek bir oranda çıkması da dikkat çekici. Görünen tablo ilerisi için umut verse de daha yapılacak çok iş olduğunu gösteriyor bir anlamda.

GAZİEMİR SINIFI GEÇTİ

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol anket sınavından yüzünün akıyla çıkan isimler arasında yer alıyor.

Önce rakamlara bakalım..

Memnunum   : % 34.67

Kısmen memnunum : % 22.67

Memnun değilim      : % 41.67

2014 seçilme oranı   : % 47.26

Başkan Halil İbrahim Şenol'un destek oylarını yaklaşık 10 puan arttırarak yüzde 55'in üzerine çıkarması önemli. Hem Başkan Şenol hem de CHP açısından işler şimdilik yolunda görülüyor.

GÜZELBAHÇE'DE YÜZLER GÜLÜYOR

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce anketten pekiyi alan isimlerden biri olarak dikkati çekiyor.

İşte rakamnlar..

Memnunum   : % 48.57

Kısmen memnunum : % 17.14

Memnun değilim      : % 34.29

2014 seçilme oranı   : % 51.87

Başkan İnce'nin destek tablosunda ivme açık bir şekilde yukarıya doğru. 2014'e gore yaklaşık yüzde 15'lik bir destek artışının görüldüğü tabloda memnuniyetsizlerin oranının yüzde 34.29 gibi düşük bir oranda olması da Başkan İnce için tablonun artı yönlerinden biri.

KARABAĞLAR'DA SIKINTI BÜYÜK

Anket çalışmasında net bir şekilde 'kaybedenler' tarafında olan isimlerden biri de Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu.

Önce rakamlara bakalım.

Memnunum   : % 19.41

Kısmen memnunum : % 23.73

Memnun değilim      : % 54.92

2014 seçilme oranı   : % 42.76

Tablo Başkan Selvitopu için hiç de iç açıcı görünmüyor. Oy oranını koruyormuş gibi görünse de memnun değilim diyenlerin oranının yüzde 55'e dayanmış olması tehlike çanlarının Başkan Karabağ için çaldığını gösteriyor. Bu tablonun devam etmesi halinde tıpkı Dikili gibi Karabağlar'da da 2019 için farklı aday arayışına grime ihtimali hiç de az değil gibi görünüyor.

KARABURUN İDARE EDİYOR

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır anket sınavında zor da olsa sınıfı geçenler grubunda yer alıyor.

İşte rakamlar..

Memnunum   : % 30

Kısmen memnunum : % 22

Memnun değilim      : % 44

2014 seçilme oranı   : % 50.72

Başkan Çakır için bugünkü tablonun 2014'ten çok da fazla değişmediği görülüyor. Her iki seçmenden biri memnun, biri değil.

KARŞIYAKA ZOR DA OLSA SINIFI GEÇENLERDEN

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar için sorun şu; 2014'e göre geriye gidiş var.

Önce rakamlara bakalım..

Memnunum   : % 37.43

Kısmen memnunum : % 26.55

Memnun değilim      : % 34.50

2014 seçilme oranı   : % 70.47

Memnun olanların oranı yüzde yüzde 63'ü bulsa da CHP'nin Karşıyaka'da oy oranının yüzde 70'in üzerinde olduğu gerçeği gözönüne alındığında en azından yerinde sayma yerine yüzde 7-8'lik bir düşüş olduğu gözleniyor.

Yüzde 34.50'lik bir memnuniyetsiz kitle olması da dikkat çeken diğer bir ayrıntı. Kısacası Karşıyaka'da araç ilerlemesine ilerliyor sadece istenen seviyede değil..

KEMALPAŞA'NIN ELİ KUVVETLİ

Kemalpaşa Belediyesi açısından anket sonuçları oldukça olumlu gözüküyor.

İşte rakamlar..

Memnunum   : % 38.69

Kısmen memnunum : % 17.09

Memnun değilim      : % 41.45

2014 seçilme oranı   : % 40.64

Araştırmayı yapanların Ankara'dan gelmesinden kaynaklanan bir hata olmalı ki, Kemalpaşa Belediyesi CHP'li olarak gösterilmiş. AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu için anket sonuçları oldukça keyif verici. Yüzde 40'la seçim alan Başkan Uğurlu'ya destek yüzde 55'lere çıkmış durumda ki bu da 2014'e göre gözle görülür bir artışa işaret ediyor.

KINIK TAKDİRİ HAK ETMİŞ

Kınık'ın AK Partili Belediye Başkanı Sadık Doğruer için işler belli ki yolunda gidiyor.

 İşte rakamlar..

Memnunum   : % 48.44

Kısmen memnunum : % 17.19

Memnun değilim      : % 28.13

2014 seçilme oranı   : % 39.27

Anketin en başarılı isimleri arasında yer alan Başkan Doğruer'in geride kalan 3 yıllık periyodu başarılı geçirdiği belli oluyor. Destek verenlerin oranında yüzde 20'yi aşan bir artışın yaşandığı ilçede memnun olmayanların oranının yüzde 28'lerde kalmış olması dikkat çekici bir detay.

ÇARIKLI EFE SIKINTILI

MHP'den AK Parti'ye transfer olan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül zor da olsa suyun üzerinde kalmayı başaran isimlerden biri.

Önce rakamlara bakalım..

Memnunum   : % 29.81

Kısmen memnunum : % 19.23

Memnun değilim      : % 48.08

2014 seçilme oranı   : % 42.27

Başkan Şengül için tablonun en sıkıntılı yanı memnuniyetsizlerin oranı. Yüzde 48.08 gibi yüksek oran ilçede her iki seçmenden birinin Başkan Şengül'e soğuk baktığını gösteriyor.

KONAK'TA PATİNAJ SESLERİ

CHP'nin oy depolarından biri olarak görünen Konak'ta Başkan Sema Pekdaş için bıçak sırtı bir durum çıkıyor karşımıza.

Önce rakamlara bakalım.

Memnunum   : % 29.34

Kısmen memnunum : % 21.63

Memnun değilim      : % 48.07

2014 seçilme oranı   : % 46.88

2014'e gore geriye doğru gidişin olmadığı ortada olsa da ileriye doğru bir hamle yapılmadığı da çok açık. Ankette memnun olmayanların oranının yüzde 46.88 gibi yüksek bir oranda olması da Başkan Pekdaş'ın canını sıkacak bir detay olarak dikkati çekiyor.

MENDERES'İN YILDIZI PARLIYOR

CHP'nin yaptırdığı bir ankette AK Partili belediyelerin yıldızının parlaması da ilginç bir ayrıntı.

İşte rakamlar..

Memnunum   : % 50.53

Kısmen memnunum : % 20.53

Memnun değilim      : % 28.95

2014 seçilme oranı   : % 40.43

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun anket karnesi yıldızlı pekiyilerle dolu demek çok da yanlış olmaz. 2014'e gore yüzde 30'a yaklaşan destek artışı gözlenen ilçede belli ki işler yolunda. Menderes'te iddialı olan CHP açısından pek iyi haber olmasa da Başkan Soylu'nun geride kalan 3 yılı başarılı geçirdiği gözleniyor.

MENEMEN İŞİ BİLİYOR

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin anketten yüzünün akıyla çıkan isimlerden biri olarak dikkati çekiyor.

İşte rakamlar..

Memnunum   : % 38.81

Kısmen memnunum : % 23.88

Memnun değilim      : % 34.33

2014 seçilme oranı   : % 42.96

Anket sonuçları Menemen siyasetinde Tahir Şahin'in rakipsiz olduğunu gösterecek bir tabloyu karşımıza çıkartıyor.

NARLIDERE'DE ŞAŞIRTAN TABLO

Narlıdere'nin uzun soluklu Belediye Başkanı Abdül Batur açısından pek de iç açıcı olmayan bir sonuç var karşımızda.

İşte rakamlar..

Memnunum   : % 31.89

Kısmen memnunum : % 24.38

Memnun değilim      : % 42.50

2014 seçilme oranı   : % 59.04

2014'e gore destek oranlarında yüzde 5'lik bir düşüşün gözlendiği ankette memnun değilim diyenlerin oranının yüzde 42.50 gibi yüksek bir oranda olması dikkat çekici.

ÖDEMİŞ'TE DURUM NE?

AK Partili belediyeler içinde durumu idare edenler arasında Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de var.

Önce rakamlara bakalım..

Memnunum   : % 28.99

Kısmen memnunum : % 24.85

Memnun değilim      : % 43.79

2014 seçilme oranı   : % 39.05

Başkan Badem'in 2014 seçimlerine gore elinin daha güçlendiği ve belli oranda mesafe aldığı gözleniyor. Ankette tek can sıkan ayrıntı yüzde 45'e yaklaşan memnuniyetsiz oranı.

SEFERİHİSAR'DA KEYİFLER YERİNDE

İsmi Büyükşehir adaylığı için de geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in anket karnesi dikkat çeken bir başarıya işaret ediyor.

İşte rakamlar..

Memnunum   : % 44.44

Kısmen memnunum : % 25.93

Memnun değilim      : % 29.63

2014 seçilme oranı   : % 54.15

Destek oranda 2014'e gore yüzde 25'e yakın bir artışın gözlendiği ilçede tablo Başkan Soyer'in potansiyel Büyükşehir adayları arasında aldığı yeri biraz daha sağlamlaştırıyor.

SELÇUK KAYIPLARDA

AK Parti açısından tehlike çanlarının çaldığı ilçe Selçuk.

İşte rakamlar..

Memnunum   : % 16.67

Kısmen memnunum : % 17.78

Memnun değilim      : % 63.33

2014 seçilme oranı   : % 36.67

Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı için tablo hiç de umut verici gözükmüyor. Yüzde 65'e yaklaşan memnuniyetsizlik oranı Başkan Bakıcı'nın koltuğunun sallantıda olduğunun kanıtı gibi. Bu gidiş 2019'da Selçuk'un CHP'ye dönebileceğinin sinyallerini veriyor.

TİRE SINIFI GEÇTİ

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek anket sonuçlarına gore elini güçlendiren isimler arasında yer alıyor.

İşte rakamlar..

Memnunum   : % 32.73

Kısmen memnunum : % 25

Memnun değilim      : % 39.55

2014 seçilme oranı   : % 37.06

Yüzde 58'e yaklaşan destek oranı 2014'e gore yaklaşık 20'lik bir oy artışına denk gelmesi Başkan Çiçek açısından artı puan. Memnuniyetsizlerin oranının yüzde 40'ın altında kalması da diğer bir artı olarak öne çıkıyor.

TORBALI SINIFI GEÇMEYİ BAŞARDI

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez açısından anket oldukça umut verici bir tablo ortaya koyuyor.

İşte rakamlar..

Memnunum   : % 39.38

Kısmen memnunum : % 24.78

Memnun değilim      : % 34.11

2014 seçilme oranı   : % 34.84

Destek oranında yüzde 30'a yaklaşan bir artışın gözlendiği ankette Başkan Görmez'in ilçedeki her üç seçmenden ikisinin gönlünü kazanmayı başardığı gözleniyor.

URLA'NIN KARNESİ UMUT VERİCİ

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın anket karnesi geride kalan 3 yılda başarılı bir sınav verdiğini gösteriyor.

İşte rakamlar..

Memnunum   : % 38.64

Kısmen memnunum : % 25.00

Memnun değilim      : % 33.33

2014 seçilme oranı   : % 44.43

Yüzde 20'ye yaklaşan destek oranındaki artış işlerin Urla için yolunda gittiğini gösteriyor. Anketin en dikkat çekici yanlarından biri de memnun değilim diyenlerin oranının yüzde 33'lerde kalması.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • erol canlı 01 Ocak 1970 02:00

    bergamalı olarak ben bu ankete katılmıyorum bizim belediye başkanımız aksine sosyal ve çalışkan bir kişi ilçemize yapmış olduğu hizmetlerde ortadadır bunları görmemezlikten gelemeyiz nokta