KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 16 Eylül 2021 23:33

28.İzmir Avrupa Caz Festivali Başlıyor

28.İzmir Avrupa Caz Festivali Başlıyor
İKSEV,İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 28. İzmir Avrupa Caz Festivali'ne scat ustası Carlo Lomanto’nun konseriyle başlıyor. İzmir İtalyan Konsolosluğu işbirliğiyle 17 Eylül 2021 Cuma saat 21:00 Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Açık alanda.

 

Vokalist, gitarist, besteci ve öğretmen kimliğiyle tanınan ve Salerno Konservatuarı'nda Caz Şarkıcılığı üzerine öğretmenlik yapan Carlo Lomanto’ya İzmir konserinde Mario Nappi (piyano & keyboards), Aldo Capasso (double bas & electric bas) ve Dario Guidobaldi (davul) eşlik edecek.

 

AASSM Açık alanda saat 21.00’de başlayacak konser öncesinde 19. Caz Afiş Yarışması Sergisi açılacak ve Festival destekçilerine teşekkür plaketleri sunulacak.

 

MÜZİKLİ SÖYLEŞİ– CAZIN ERKEK SESLERİ

 

Türkiye’de cazı en iyi bilen isimlerden biri olan, uzun yıllar TRT’de yaptığı nitelikli müzik programlarıyla da tanınan Ümit Tunçağ, 17 Eylül 2021 Cuma günü saat 18.00 de İKSEV’de “Cazın Erkek Sesleri”ni anlatacak.

 

Caz Festivallerinin büyük ilgi gören etkinliklerinden olan “Müzikli Söyleşi” de Tunçağ’a Türkiye’nin en iyi seslerinden Sedat Yüce ve parlak bir kariyere sahip piyanist Zafer Çebi müzikleriyle eşlik edecek.

 

Söyleşi ücretsiz olarak sunulacak.

 

İKSEV’in Covıd-19/Salgın Yönetimi Ve Çalışma Rehberi”  kurallarına uygun olarak gerçekleştireceği 28. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde konser girişlerinde HES kodu kontrolü yapılacak ve ateş ölçülecektir. Kurallara uymayanlar biletli olsalar dahi konsere alınmayacak.