GÜNDEM Haber Girişi : 18 Ocak 2022 06:03

24 saat esnafımızın hizmetindeyiz!

24 saat esnafımızın hizmetindeyiz!
Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turan YAZGAN, oda çalışmalarını anlattı. Başkan YAZGAN, Oda'nın 20 Ocak 2022 Perşembe günü

Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası

seçimini 20 Ocak'ta Yapacak

 

Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turan Yazgan, Gazetemize açıklama yaparak, odanın yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

 

 

Esnaf ve sanatkarlar açısından son üç  yılın iyi geçmediğini, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir yıl olduğunu belirten Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turan Yazgan,  piyasada yaşanan sıkıntılardan esnaf ve sanatkarların da çok etkilendiğini buna rağmen ayakta kalabilmek için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

 

Başkan Yazgan,

 

“Piyasada yaşanan gelişmeler elbette esnaf ve sanatkarlarımızı da etkilemiştir. Hükümetin destekleri de yeterli olmamasına rağmen nefes almaya çalışmıştır.  

 

Ayrıca Belediye meclisimizin almış olduğu karar doğrultusunda ilan reklam vergileri, eğlence vergisi ve birçok vergi kaleminde artışa gitmemesi, kiralar ve gelirler konusunda hassas davranması esnafımızı da sevindirmiştir.

 

Esnaf ve Sanatkarlarımıza sağladıkları katkı ve destekleri için Buca Belediye Başkanımız sayın Erhan Kılıç’a teşekkür ediyoruz”

 

dedi.

 

Esnaf ve sanatkarların kendi imkanlarıyla ayakta durmaya çalıştığını, vergi, sigorta, dükkan kirasını ödeyerek ticaret yapmaya gayret gösterdiğini vurgulayan Yazgan, şöyle konuştu: 

 

 

BUCA BELEDİYESİ

MECLİSİ'NE TEŞEKKÜR

 

 

“Ülke ekonomisinde yaşanan gelişmeler ve piyasadaki daralma elbette esnafımızı etkilemiştir.

 

Esnaflarımız girdi maliyetlerinin artması ve piyasadaki yaşanan gelişmeler nedeniyle Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden kredi çekerek sıkıntılarını gidermeye çalışmıştır.

 

Kooperatif aracılığı ile verilen kredilerde faiz oranın düşürülmesi, ödemelerin 4 yıldan 5 yıla çıkarılması  ve Halk Bankası'nın almış olduğu kesintinin yüzde 2’den 1'e düşürülmesi esnafımıza destek olmuştur.

 

Esnaf ve sanatkarlarımız kredi faizlerinin düşürülmesi ile biraz rahatlamıştır.”

 


Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak 5362 sayılı kanunun vermiş olduğu sorumluluklar çerçevesinde mevzuata uygun hizmet ve faaliyetler yaptıklarını dile getiren Başkan Yazgan, odaların ve üyelerin yerel ve yasal sorunlarının çözümü için de gayret gösterdiklerini, esnafların sorunlarının çözümü için başta bakanlıklar, milletvekilleri, TESK ve yerel yöneticilerle her zaman işbirliği içerisinde olduklarını kaydetti. 

 

 

ESNAF TOPLUMUN SİGORTASIDIR

 

 

Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimlerine yönelik çağrıda da bulunan Başkan Turan Yazgan, sözlerini şöyle tamamladı:

 

"Esnaf toplumun sigortasıdır. Milletimizin, yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik içinde huzur içinde yaşaması açısından her mahallede, her sokakta, her caddede var olan esnafımızın önemi ve etkisi büyüktür. 

 

Bu sebeple bundan sonraki süreçte her türlü gelişmeler karşısında, biz esnaf camiası olarak birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşmalarımızı daha çok güçlendirici ve artırıcı yollar bulmalıyız.

 

Bütün Halkımıza ve esnaflarımıza 2022 yılının sağlık sıhhat huzur getirmesini diliyorum. Ülkemiz ve tüm insanlık için umutlu, güzel günlerin bizleri beklediğini düşünüyorum. Yeni yılın bir kez daha hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

20 Ocak Perşembe günü yapılacak Oda seçimine katılarak bizlere güç ve destek vermenizi bekliyorum.”