GÜNDEM Haber Girişi : 17 Ekim 2016 06:47

Ve operasyon başladı

Ve operasyon başladı
Eski Musul Valisi: Operasyon iki hafta sürebilir

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, ülkenin en büyük ikinci kenti Musul'u IŞİD'in elinden almaya yönelik operasyonun başladığını açıkladı. Saat 5.30'da Peşmerge güçleri, Musul yakınlarındaki IŞİD kontrolündeki köylere doğru havan atışına başladı. Musul yakınlarındaki köylerden, IŞİD militanları tarafından peşmergelere ağır silahlarla karşılık veriliyor.

Irak devlet televizyonunun canlı yayınında konuşan Başbakan İbadi, "Zafer vakti geldi ve Musul'un özgürleştirilmesi için operasyon başladı" dedi.

İbadi, operasyon kapsamında Musul'a sadece Irak ordusu ve polis güçlerinin gireceğini belirtti. Buna rağmen bölgeden gelen bilgilere göre operasyona Peşmerge güçleri de katılıyor.

Peşmerge ve ABD topçu birlikleri vuruyor

Musul kent merkezinin 40 kilometre doğusunda bulunan Hazer Cephesi'ndeki Zerdek Dağı ve Hasanşam köyüne konuşlanan Peşmergeler ve ABD topçu birlikleri, IŞİD hedeflerini karadan vuruyor. Operasyonda öncü gücün Peşmergeler olduğu görüldü. Irak ordusunun Peşmerge'nin açtığı alanda arkadan ilerleyeceği ifade edildi. Operasyonda ilk hedefin Musul'a bağlı Hamdani'ye ve Karakuş ilçelerinin IŞİD'den alınması olduğu kaydedildi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.