Türkiye'nin Birleştirici Gücü

Türkiye'nin Birleştirici Gücü

Türkiye’nin birleştirici gücü bu slogan anlam bakımından çok önemli acaba bu slogana uygun CHP tüm kesimleri birleştiriyor mu. Bugün Ana muhalefet yarın iktidar alternatifi parti son yerel seçimlerde kazandığı Büyükşehirlerde göstereceği performans Genel seçimlere olumlu veya olumsuz yansımasına sebep olacak.

Dünya’yı etkileyen ve ülkemizde de görülen Koronavirüs vakasıyla mücadelede CHP’li Yerel Yönetimler başarılı bir çalışma yürüterek halkın en büyük sıkıntısı ve kaygısı geçim sıkıntısına yönelik sosyal projelerle yurttaşları biraz rahatlattı.

Yıllardır AK Parti uyguladığı sosyal yardımları oya dönüştürmesinin önüne geçen Millet ittifakı Belediyelere çeşitli yaptırım uygulaması elindeki en büyük kozun kaybolması nedeniyle Yerel yönetimlere yönelik baskı uygulamasının sebebi oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı Yerel yönetimlerden geçiyor. Bugün elinde bulundurduğu Belediyeler eğer yurttaşın yanan mutfağına geçim sıkıntısına yardımcı olacak sosyal projeleri geliştiren çalışmalarıyla halka dokunursa Genel seçimlerde bu çalışmalar oya dönüşecektir.

Ayrıca CHP iktidar olmak istiyorsa aday belirleme yöntemini değiştirmelidir. Kentlerin değerlerine yönelik Demokratik Kitle Örgütleri önerileri ile örgütün tercihini dikkate almalıdır. En önemlisi kazandığı 11 Büyükşehir’de ön seçim yapmalıdır. Önseçimli aday belirleme örgütü heyecanlandırır örgütü motive eder ve daha çok çalışmalarına imkan sağlar, en kötü önseçim tercihi en iyi merkez yoklamasından iyidir.

Ayrıca

Her seçimde Genel Merkez de aday belirleme komisyonunda bulunanlar öncelikle kendilerine yakın arkadaşlarını meslektaşlarını değerlendirmeye alarak aday belirliyorlar, bu yöntem parti içinde bazı sıkıntılara neden oluyor ve beklenen başarı yakalanamıyor.

Aday belirlemede zaten büyük oranda 60 Parti Meclisi üyesi konumu itibarıyla aday olmada diğer adaylara göre büyük avantaj sağlıyor. Parti Meclisi üyeleri milletvekili olmamalıdır. Parti Meclisi parti mutfağında parti politikaları üretmelidir.

Bugün Neo liberalizm politikaların yok olduğu dönemde Mustafa Kemal’in Karma ekonomi politikalarını benimsemiş adaylar belirlemelidir. Önümüzdeki kurultay CHP geleceğine önemli bir persfektif olacaktır ya gerçekten iktidar olacak yada bulunduğu mevcut durumu koruyacaktır.

Kısaca

Türkiye’nin Birleştirici gücü olmak istiyorsa sol şeritte hızlı ve süratlı yol almalıdır. Bu anlayışı benimsemiş adaylar belirlemelidir.

Üç aydır Dünya ve ülkemizdeki Koronavirüs mücadelesinde önemli çalışmalar yapan Belediyeler hayat yavaş yavaş normalleşmeye başlamasıyla asıl yapmaları gerekli sorumluluk alanlarındaki görevlerine yönelmelidirler.

Yani Güzel bir bahçe’nin dikensiz bahçe olmadığını göstererek Karalar bağlamamalı, Çeşme’den akan suyla halk için güzel hizmetler yapmalıdırlar.

Çünkü bugünden itibaren Ankara’nın ve halkın gündemi Belediyeler olacak. Önümüzde havalar ve siyaseti sıcak günler bekliyor. Sağlıcakla kalın.