POLİTİKA Haber Girişi : 20 Mayıs 2016 18:44

Tuncay Özkan: 'Kahraman kiminle görüştü?'

Tuncay Özkan: 'Kahraman kiminle görüştü?'
Dokunulmazlık oylamasına başkanlık eden İsmail Kahraman siyasi tarihte benzerine rastlanmayan bir olaya imza atınca Tuncay Özkan detayı takipçileriyle paylaştı

Odağında HDP milletvekillerinin bulunduğu dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin tamamı 140 hayır oyuna karşı 376 evet oyuyla kabul edildi. Bu sonuçlarla anayasa değişikliğinin referanduma götürülmeden kabul edilmesi için gereken TBMM üye tamsayısının (550) en az üçte ikisinin (367) destek oyu sınırı aşılmış oldu. Anayasa uyarınca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan  isterse değişiklik teklifini referanduma götürecek.

 

MECLİS TARİHİNDE BİR İLK!

 

Türkiye'nin nefesini tutarak izlediği dokunulmazlık oylaması sırasında yaşanan biro lay dikkatlerden kaçmadı. AK Parti'nin bir oy bile boşa gitmesin çabası nedeniyle oturumu yöneten Meclis Başkanı İsmail Kahraman oylama sırasında cep telefonuyla görüştü. CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan bu anı gösteren fotoğrafı sosyal medya üzerinden paylaşarak ''Tarihte bir ilk... Meclis başkanı genel kurulda telefonla konuşuyor...Kimle ve ne konuştuğunu yorumunuza bırakıyorum'' mesajını paylaştı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.