EKONOMİ Haber Girişi : 14 Şubat 2022 02:14

Serpil Erdoğan: “Hayallerinizin Peşinden Gidin”

Serpil Erdoğan: “Hayallerinizin Peşinden Gidin”
110 personel kapasiteli işletmesinde 70 kadına istihdam sağlayan Serpil Erdoğan: “Kadınlar, çalışsınlar, ayaklarının üzerinde dursunlar. Hayallerinin peşinden gitsinler. Hayaller, onları en güzel yerlere götürür.”

 

 

Fersan Filtre firmasının sahibi Serpil Erdoğan, 35 yıldır eşiyle birlikte Gaziemir Sarnıç’ta işlettiği fabrikasında, elektrikli süpürgeler için sentetik toz torbası, kağıt toz torbası ve hepa filtre üretiyor.

 

Sektörün lider firmalarına filtre üreten işletme, Amerika’ya, Avrupa’nın ve yakın doğunun birçok ülkesine ihracat yapıyor. Serpil Erdoğan, bu başarılarını işin mutfağındaki kadınların gücüyle kazandıklarını ifade ediyor.

 


Gaziemir Belediyesi’nin Cv Bank biriminden eleman ihtiyacını karşılayan Serpil Erdoğan, 110 kişinin çalıştığı işletmesinde 70 kadına istihdam sağlıyor. Özellikle, işletmesinin bulunduğu Sarnıç bölgesindeki kadınlara iş imkânı tanıyan Serpil Erdoğan,

 

“Eleman ihtiyacımız olduğunda ilk önce Gaziemir Belediyesi’nin Cv Bank birimine başvuruyorum. Çünkü bölgemdeki insanların iş sahibi olmasını istiyorum. İşletmeci olarak ticaret yapmanın, para kazanmanın yanında kadınlara istihdam sağlamayı çok istiyorum. Burada, personel olarak özellikle kadınları tercih ediyoruz, ihtiyacı olan kadınları. Çünkü kadın anne, kız, eş. Bir kadın çalışıp çocuğuna iyi bir eğitim vermek zorunda. İyi eğitimle ülkemizi her geçen gün daha da güzel bir noktaya taşıyacağımıza, gelişmiş ülkeler seviyesine ulaştıracağımıza inanıyorum”

 

diye konuştu.

 

 

“Ekonomik bağımsızlık kadını özgürleştiriyor”

 


Kadınların çalışarak ekonomik bağımsızlıklarını kazandıklarında daha özgür birer birey olduklarının altını çizen Erdoğan, sözlerini şunları söyledi:

“Ben bütün personel alımlarına
 özellikle kendim katılıyorum. Kadınlar buraya ilk gün şalvarıyla, terliğiyle ve bakımsız bir halde geliyor. Daha sonra gelir elde ettiğinde, buradaki arkadaşını gördüğünde, istediği kıyafetleri alabilecek parayı kazandığında onun da giyim kuşamı değişiyor. İşe başlayan kadınların ilk altı ayda profili çok değişiyor. Ben bu değişimi görüyorum. Kadınlara özgüven geliyor, ses tonu değişiyor. Kendi maaşını alıyor, çocuğunun istediği şeyi alabiliyor. Şiddet görmüyor, çünkü şiddet görecek, kocasının müdahalesine maruz kalacak durumlar ortadan kalkıyor. Kendi parasını kazandığı için evliliğinde sorun yaşadığında eşinden ayrılıp kendi evini kurabiliyor. Onların iyi bir aile, iyi bir yuva, çocuklarına iyi bir anne olmalarına katkı koymak ana hedefimiz. Çünkü ben de bir anneyim. Tüm çocukların mutlu olmasını çok isterim. Çalışanlarımızın iyi birer anne-baba olmaları bizim de iyi bir işletme olmamızla oluyor.”

 



“Ailenin desteği çok önemli”

 


Kadınların başarılı olmalarında en büyük faktörlerden birinin ailenin desteği olduğuna değinen, “Annemin, babamın ve eşimin desteği olmasa bugünlere gelemezdim” diyen Serpil Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:


“Beni her zaman destekleyen eşim Fikri Erdoğan,  benim evde oturmamı istemedi; ‘Serpil, sen çalışkan bir kadınsın, evde oturamazsın. Gelip burada işimize sahip çıkacaksın, sen de o çalışma azmi var’ dedi.  Eşim beni yüreklendirdi, her geçen gün çalışma arzumu artırdı. Ben bugüne geldiysem annemin, babamın ve eşimin desteği sayesindedir. Babaların, eşlerin, kardeşlerin desteği kadınlar için çok önemli.”


 


“Çalışın, ayaklarınızın üzerinde durun”

 


“Kadınlara tavsiyem çalışsınlar, ayaklarının üzerinde dursunlar. Çalışan kadın eğer anneyse çocuklarına daha iyi annelik yapar. Bekâr kadınlar ise çalışarak hiçbir erkeğe, annesine, babasına, kardeşine muhtaç olmadan dimdik ayaklarının üzerinde dursunlar” sözleriyle kadınlara seslenen Erdoğan, “Başta kadınlar olmak üzere tüm insanlara çağrım hayallerinin peşinden gitmeleri. Hayal kurmak çok güzel bir şey. En dibe vurduğunuzda, en kötü zamanınızda bile hayallerinizden vazgeçmeyin. Hayallerinizin peşinden koşun. O hayaller, sizi en güzel yere götürecektir” çağrısıyla sözlerini tamamladı.