POLİTİKA Haber Girişi : 12 Aralık 2021 17:17

Saadet'ten İzmir'in 500 Köyüne Ziyaret

Saadet'ten İzmir'in 500 Köyüne Ziyaret
Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı, tarım kesimine destek olmak, zor durumda olan çiftçilerin dertlerini dinlemek ve çözüm önerilerini paylaşmak için “Köy Tarama Programı” düzenledi.

 

Ziyaret edecekleri köyleri, kuzey ve güney ilçeleri olarak iki bölgeye ayıran Saadet İzmir, beşerkişiden oluşan 60 ekiple bu çalışmayı yapacak.

 

Dört etap halinde gerçekleşecek olan çalışma tamamlandığında 500 köyün ziyaret edilmiş olması hedefleniyor.

 

Düzenlenen ziyaret programı öncesinde açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Erduran, “Hükümetin tarım politikasında, milli tarım politikası vizyonu ve proje yoksunluğu görülüyor. Oysa tarım bir ülkenin can damarıdır” dedi.

 

"ÇİFTÇİ BORÇ BATAĞINDA"

 

Çiftçinin ömrünün borç ve faiz sarmalı içinde geçtiğine dikkat çeken Erduran,

 

“Temel girdilerdeki artış nedeniyle çiftçi toprağını ekemez hale geldi. Gübre ve motorinde yüzde 100’ü aşan zamlar yaşandı. SGK verilerine göre önceki yıllarda çiftçi sayısı bir milyonu aşarken, bugün bu sayı 500 bine düşmüştür. Çiftçimiz borç batağındadır. Faiz ödemekten iki yakası bir araya gelememektedir. Çiftçi iflas ediyor, köyünü terk ediyor. Yabancı ülkeler tarımı yarınlara hazırlamak için seferber olup kaynaklarını tarıma akıtırken; Türkiye, yanlış tarım politikaları yüzünden dışa bağımlı hale geldi. Topraklarımızda yetişen buğday, mısır, pamuk ve pirinç gibi önemli ürünlerin bile ithalatçısı haline geldik” şeklinde konuştu.

 

"TARIM, STRATEJİK VE MİLLİ BİR KONU"

 

Hem tarım hem de hayvancılık konusunda uzun vadeli politikalar geliştirilmesi gerektiğini belirten Saadet Partili Erduran, çiftçinin zam ve faiz çıkmazından kurtulmasını sağlayacak adımların acilen atılmasının önemini vurguladı.

 

Erduran şöyle konuştu:

 

“Saadet Partisi tarıma sadece ekonomi gözüyle bakmıyor. Tarım sektörü stratejik ve milli bir konudur. Bunun için Saadet Partisi tarımda dışa bağımlı değil, milli bir politikayı benimsemiştir. Saadet Partisi iktidarında tarım ve hayvancılık, üretimi artıracak, kalite ve hasat gücünü yükseltecek şekilde desteklenecektir.”