ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 27 Eylül 2016 10:02

Saadet öğretmen peşini bırakmadı ve!

Saadet öğretmen peşini bırakmadı ve!
İzmir'de 6 kız öğrencinin, bir öğretmen tarafından taciz edildiği iddiasının peşini bırakmayan öğretmen Saadet Özcan'ın mücadelesi sonrası Çocuk Hakları Merkezi aktif hale geliyor.

İzmir'in Menderes İlçesi'nde 6 kız öğrencinin öğretmen tarafından taciz edildiği iddiasının peşini bırakmayan öğretmen Saadet Özcan'ın mücadelesi, 100 avukattan oluşan "istismarla mücadele ordusu"nun kurulmasını sağladı. Onlarca kişi İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi'ne istismara uğrayan çocuklar için ihbarda bulundu. Baro, kâğıt üzerinde var olan ancak adliyede bir yeri, günlük nöbetçi avukat sistemi olmayan Çocuk Hakları Merkezi'ni ekim ayında aktif hale getirmeye karar verdi.

Türkiye'de bir ilk olacak merkez, nöbet sistemiyle çalışarak 7 gün 24 saat gelen ihbarları değerlendirecek. Bundan böyle İzmir Barosu'na Çocuk İzlem Merkezi'nden (ÇİM) gelen dosyalara alanında uzman bu 100 avukat bakacak. İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi avukat Nuriye Kadan, "Menderes'te yaşanan olayın ardından çocuk istismarı konusunda gelen ihbarlar inanılmaz derecede arttı. Tacizi bildiği halde 'Çocuğumun adı çıkar' diye korkan aileler, memur oldukları için çekinen öğretmenler arayıp bize anlatmaya başladı. İhbar edenler arasında tacizi gören, bilen komşular da var" dedi. Kadan, İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin İzmir Adliyesi'ndeki eski yerinin Çocuk Hakları Merkezi olarak kullanılacağını da söyledi.

OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMADI

17 Mayıs 2014'te Menderes'teki bir okulda 20 yıldır öğretmen ve vekil müdür olarak görev yapan evli ve 2 çocuk babası Adil Ş.'nin 6 kız öğrenciye porno film izletip cinsel taciz ve istismarda bulunduğu öne sürülmüştü. Tutuklanıp hakkında dava açılan emekli öğretmen Adil Ş. 'delil yetersizliği'nden tahliye edildi. Dava, aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özcan'ın şikâyeti ile tekrar gündeme geldi. 13 yaşındaki mağdur Ş.Y.'yi yeniden dinleyen mahkeme Adil Ş.'nin tutuklanmasına karar verdi.

MELİS APAYDIN İDE/ İZMİR/ HABER TÜRK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.