EĞITİM Haber Girişi : 11 Haziran 2019 16:55

“Refugees WelComB” Projesi 4. Ulusötesi Madrid'te Gerçekleşti.

“Refugees WelComB” Projesi 4. Ulusötesi Madrid'te Gerçekleşti.

“Refugees WelComB” Projesi 4. Ulusötesi Ortaklar Toplantısı İspanya’nın Madrid Kentinde Gerçekleşti.

Almanya koordinatörlüğünde; Türkiye, İtalya, İspanya, Macaristan, Bulgaristan ve Yunanistan ortaklığında yürütülen Erasmus+ Stratejik İş Birliği Ortaklığı programı çerçevesinde yürütülen “Refugees WelComB Projesi 4. Ulus Ötesi Ortaklar Toplantısı” 26-30 Mayıs 2019 tarihleri arasında İspanya’nın Madrid kentinde Madrid for Refugees Derneği ev sahipliğinde gerçekleşti. 
Toplantının resmi açılışının ardından ortak kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından mültecilere ve paydaş kurumlara yönelik anketlerin analizinin yer aldığı ulusal raporlar sunuldu. Toplantının panel/atölye çalışması bölümünde ise Venezuelalı Uzman Yazar Thomas Paez İspanya’daki mültecilerin en büyük oranını oluşturan Venezuelalı göçmenler hakkında;  Madrid İbn-i Battuta Vakfı proje uzmanı Patricia Santas İspanya’daki mültecilerin istihdam politikaları hakkında sunum yaptı. Proje genel koordinatörü Isabella Jahn tarafından Fransa Modeli Yeterlilik Denkliği konulu farklı metot ve prosedür içeren simülasyon uygulaması gerçekleştirilti. 
Program kapsamında Madrid’te yaşayan mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yapan devlet kurumu olan Mülteci Merkezi’ne, European Refugee Center-CAR Vallecas, çalışma ziyareti ve ortak ülkelerdeki benzer hizmet ve kurumlarla karşılaştırmalar ve değerlendirmeler yapıldı. 
Programın kültürel ayağında Avrupa’nın en önemli başkentlerinden biri olan Madrid’in dünyaca ünlü müzelerinden Prado Müzesi ve Reina Sofia Müzesi ile Retiro Parkı içinde yer alan Kristal Palas ziyaret edildi.