FUAR-FESTİVAL Haber Girişi : 31 Mayıs 2022 23:39

Önce DEÜ Rektörü, Sonra Bakan: Mossolanmayan Kalmadı!

Önce DEÜ Rektörü, Sonra Bakan: Mossolanmayan Kalmadı!
Melek MOSSO, AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Prof Hotar'ın Rektörü olduğu Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki Buca Tınaztepe Konseri ardından; 1 Haziran'da Kültür Bakanlığı'nın Beyoğlu Festivali'nde Şişhane Meydanı Açık Sahnede şarkılarını söyleyecek.

MAHİR DİNÇ

 

 

 

Isparta'da küçük bir grubun hedef gösterdiği ve "islami ahlaka aykırılık" gerekçesiyle konserinin iptalini istediği sanatçı Melek Mosso, Isparta Uluslararası Gül Festivali'ndeki konserini, AK Partili Isparta Belediyesi'nin kararıyla gerçekleştirememişti.

 

 

 

Onun yerine ise Isparta Belediyesi ahlaklı bulduğundan olsa gerek, Seda Sayan isimli şarkıcıyı festival kapsamındaki konserde sahneye çıkarma tasarrufunda bulunmuştu.

 

 

 

Daha önce  haberini yazdığımız üzere, Sanatçı Melek Mosso, AK Partili eski Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof.Nükhet Hotar'ın Rektör olarak görev yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)'nde;  40.Yıl Kutlamaları ve Bahar Şenliği kapsamında, Buca Tınaztepe Kampüsü'nde binlerce üniversiteli genç ve sanatseverler bir araya geldi.

 

 

 

 

 

DEÜ KONSERİ GAZETECİLERE KAPI DUVAR!

 

 

 

Rektör Prof.Dr. Nükhet Hotar'ın Buca Tınaztepe Kampüsü'ne gazeteci girmemesi için kapıya özel talimat verdiğini, o akşam konseri izlemek üzere gittiğimizde gördük.

 

 

Birkaç gazeteci 'gazeteci' olduğunu belirtse de 'ismi çağrılanlar arasında olmadığı' gerekçesiyle içeri alınmayarak kapıdan dönüş yapmıştı, konseri kamu adına basın mensubu göreviyle izleme olanağından yoksun kalmıştı. 

 

 

 

 

 

'ŞARKILARIN MELEĞİ' MOSSO, PARADİSO'DAN GEÇTİ!

 

 

 

Buca'daki konserinde kampüs otoparkı dolduğu gerekçesiyle çok sayıda aracın geri çevrildiği ve sevenlerince yalnız bırakılmayan Melek Mosso; şenlikte coşkuyla İzmir Marşı'nı söylemiş ve kalabalığa şöyle seslenmişti:

 

 

 

"ÜSLUBUMLA YARGILANMADIĞIM BİR GELECEK HAYAL EDİYORUM"

 

 

 

“Özgürlüğün, kadınların, çocukların, hayvanların, yaşlıların sonuna kadar yanındayım. Bunun için konuşmaktan, şarkı söylemekten, üretmekten asla ve asla vazgeçmeyeceğim. Her zaman yanınızdayım. Rujumun rengiyle, saçımla, başörtümle, kurduğum cümlelerle, üslubumla, herhangi bir şeyle yargılanmadığım bir gelecek hayal ediyorum. Bu geleceği hayal etmekten, umut etmekten asla ve asla vazgeçmeyeceğim. Her yerde her zaman söylerim. Hiçbir insanın hiçbir kanadın altında durmasına ihtiyaç yok. Hepimiz özgürce kanatlanıp uçmalıyız…

 

 

(Babamdı, amcamdı, dayımdı kuzenimdi, en yakın arkadaşımdı) diyerek savunduğumuz o güçler, o kötü ruhlar ileride sizin annenizin, kız arkadaşınızın, karınızın, çocuğunuzun katili olabiliyorlar. Ne olursunuz o insanların önünde durun, ayırt etmeyin. Kadınlar olarak sürekli kendi haklarımızı savunmak zorunda bırakıldık. Sadece burada değil bütün dünyada aslında. Sürekli kendimizi savunduk. Biz bunu yapmayı çok iyi beceriyoruz. Beyler, ne olursunuz sadece sosyal medyada ve oturduğunuz yerde değil, yeri geldiğinde sokaklarda da bizim yanımızda olun. Arkamızda durmanıza ihtiyacımız yok. Biz aslan gibi yürüyoruz, siz yanımızda yürüyün yeter." 

 

 

 

 

CUMARTESİ ANNELERİ İÇİN TÜRKÜ YAPMIŞTI

 

 

 

Yolu Paradiso'nun (Şirinyer) yer aldığı ve bu konser nedeniyle adı 'yasak yıkan kent'e çıkan Buca'ya düşen 'şarkıların Meleği' Melek Mosso'ya bu konser uğurlu geldi.

 

 

 

Buca'nın uğuru,  DEÜ öğrenci şenliğindeki coşkunun İzmir ile sınırlı kalmayacağına ayna tutmasıyla, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "Beyoğlu Kültür Yolu Festivali"nde sahne alacağını sanatçının duyurmasıyla kendi gösterdi.

 

 

 

Mosso, 27 Mayıs 1995'ten bu yana İstanbul Beyoğlu'nda Galatasaray Lisesi önünde eylem yapan Cumartesi Anneleri'ne yönelik Cumartesi Türküsü ile de önemli bir sanatçı duyarlılığı sergileyen isim olmuştu. 

 

 

Sözleri Sezen Aksu tarafından yazılan şarkıda şu ifadeler yer alıyordu:  

 

 

"Bekleye bekleye geçiyor günler
Gün sağır dilsiz sustu bülbüller
Kemiğim etim kapı önlerinde
Can kayıp, can kayıp

Allah'ım bu nasıl bir dünya
Bu nasıl bir ayıp

Ah ben anayım
Yanmaz canım dışardan, kora koysalar
Ümidimi kaybedemezsiniz ölsem de
Ahım tarihi karalar, karalar"

 

 

 

 

 

 

Melek Mosso, sosyal medya hesabından, etkinliği şu mesajla duyurdu:

 

 

"1 Haziran’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ndeyim. Şişhane Meydan Açık Sahnede görüşürüz canlarım..." 

 

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da FOX TV'de katıldığı İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat yayınında, festival yasaklamaları ve konser iptallerinin sohbete konu olması sonrasında; "Melek Mosso bu haftaki Beyoğlu Kültür Yolu Festivalimizde var, sahneye çıkıyor" diyerek,  'AK Camia'da, DEÜ Rektörü Prof. Hotar'dan sonra 'Mossolanmayan Kalmasın' çağrımıza uyan ikinci ve üstelik Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ndeki ilk devlet görevlisi oldu.