POLİTİKA Haber Girişi : 06 Şubat 2019 13:18

Nezir; Bir iddia ortaya koyduk hedef 150 bin oy

Nezir; Bir iddia ortaya koyduk hedef 150 bin oy

Nezir; Bir iddia ortaya koyduk hedef 150 bin oy

CHP Buca Belediye Başkan adayı Suat Nezir için, Kasaplar Meydanı’nda yapılan tanıtım toplantısı adeta mitinge döndü. Yoğun katılımın gerçekleştiği toplantıda Nezir, “Vatandaş benimle her zaman görüşebilecek. Bu yola çıktığımızda ilk söylediğimiz siyaset iddiası olanı işidir. Bir iddia ortaya koyduk. Biz 150 bin oy alacağız. Şimdi ben sizden söz istiyorum. Ben ve arkadaşlarımla birlikte kapı kapı, sokak sokak çalışarak hedefimiz için söz veriyor musunuz. Görüyorum ki bu iş bitti. Bu iş bitti” dedi.

İLK ZİYARET ÖRGÜTE

Buca Belediye Başkanı adayı CHP’li Suat Nezir, örgütle bir araya geldi. Toplantıya CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Buca İlçe Başkanı Kasım Özkan, Buca Belediye Başkan aday adayları Levent Bendeş, Mehemet Süne, Konak İlçe eski Başkanı Şakir Başak, sivil toplum örgütleri ve vatandaş katıldı. Konuşmasına Atatürk’ün sözlerini hatırlatarak başlayan Nezir, “CHP Buca’da bir başkan adayı belirlenecekti, bu görev bana nasip oldu. Mustafa Kemal Atatürk, ‘iki büyük eserim var demiştir. Birisi Türkiye Cumhuriyeti birisi de CHP’dir demiştir.’ Biz de bu emaneti korumaya canla başla mücadele vereceğiz.  10 yıldan beri rakip olduk ama düşman olmadık. Beraber yürüdük ama hiçbir zaman karşı karşıya gelmedik. 18 belediye başkan adaylarımıza yarışmaktan onurunu yaşıyorum” diye konuştu.

31 Mart seçimlerinin çok önemli olduğunu, seçimlerin sadece belediye başkanını değil ülkenin yarınını da belirleyeceğini vurgulayan Nezir, “Hepimize çok büyük görevler düşüyor. Bu bir Cumhuriyet yarışı sevdasıdır. Biz bu savaştan hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Biz CHP ve bu ülkenin sevdalısı olarak sonuna kadar aldığımız görevi en iyi şekilde yerine getirmek için söz veriyorum. Ben yarın aldığımız görevi yukarıya taşımak için canımı dişime takacağıma söz veriyorum” diye konuştu.

‘SİZİN GARANTİNİZ BENİM’

Belediye işçilerinin işlerine devam edeceğine garanti veren Nezir, “Burada Buca belediyesinden çalışan var mı bilmiyorum ama onlara seslenmek istiyorum. 10 yıllık CHP iktidarında kimse işten çıkarılmadı. Ben CHP’nin bayrağını en yüksek yere asmak için çalıştığında kimseyi işinden etmeyeceğim. Kimse sağda solda konuşmasın. CHP halk partisidir. Adaleti savunur, hukuk savunur. CHP emeğin savunur. Belediye çalışanlarına sesleniyorum. Sizin garantiniz benim, garantiniz ilçe başkanınız, garantiniz CHP Genel Merkezi’dir. Çocukluğumun Buca’sını hayal ediyorum. Bu yüzden eski Buca, yeşil Buca o hayal ettiğimiz Buca bunu sizinle birlikte ortak akılla sizleri proje içerisinde dahil edeceğime söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

KÖYLERE EŞİT HİZMET

Eşitliğe vurgu yapan Nezir, “Kadınlarımızla ilgi çok güzel projelerimiz var. Köylerimiz var. İzmir’in her yerinden gelip köylerde zaman geçiriyorlar. Tarım hayvancılıkla ilgi çok güzel projelerimiz var. Projeleri de beraber yapacağız. Çocukluğumdan bu tarafa esnaflık yapıyorum. Birçok işte çalıştım, insan psikoloji ve sokağı çok iyi biliyorum. Nasip olduğunda evinden yürüyerek belediyeye gideceğim. Vatandaşla dolmuşta yolculuk yapan bir belediye başkanı göreceksiniz. Pazarda eşiyle alışveriş yapan bir belediye başkanı göreceksiniz. Esnafla iç içe çayınızı hazırlayın yanınıza geliyorum derim haberiniz var. Buca’da 47 mahallemiz var, burada muhtarlarımıza söz veriyorum,  hepinize eşit hizmet götüreceğim. Çünkü CHP temel ilkesi eşitliktir” şeklinde konuştu.

“ŞİRİNYER SORUNU ÇÖZECEĞİZ”

Nezir, gerekirse bakanlığın önüne yatacağını ama Şirinyer sorununu çözeceğini vurgulayan “Şirinyer düzenlemesini Buca’ya kazandıracağız. Tüm Bucalılarla beraber yapacağız. Vatandaş benimle her zaman görüşebilecek. Bu yola çıktığımızda ilk söylediğimiz siyaset iddiası olanı işidir. Bir iddia ortaya koyduk. Biz 150 bin oy alacağız. Şimdi ben sizden söz istiyorum. Benim ve arkadaşlarımızla birlikte kapı kapı sokak sokak çalışarak hedefimiz için söz veriyor musunuz. Görüyorum ki bu iş bitti. Bu iş bitti” diye konuştu.

“KOL KOLA ÇALIŞACAĞIZ”

Toplantıda konuşan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, birlik beraberlik mesajı verdi. Ele ele kol kola çalışacağız diyen Purcu, “Bu işler gelir geçer, makamlar gelir geçer. Belediye başkanlarımızın da süresi dolunca yerine başka kardeşlerimiz gelecek. Birlikte el ele kol kola çalışacağız. Burada binlerce Suat Nezir’ler görüyorum. Memleketimizin bir kişiye dahi ihtiyacı var. Memleketimiz çok zor durumda. Buradaki bütün kardeşlerimizin her birine tek tek ihtiyacımız var. Şuan memleket bıçak sırtınızda. Memleket ya alınacak ya alınacak. Bunu bilen sadece CHP’dir” dedi.

“BU BAYRAK DEĞİŞİKLİĞİDİR” 

Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ise şunları söyledi; “Aramızda bir bayrak değişikliği, kardeşlik değişikliğidir. Kimse buna nemalanmaya kalkmasın, bir şey beklemesin. Türkiye’de bize daha çok ihtiyacı olduğu bu dönemde kimse bize küsmesin. Yüksel Çakmur, Ahmet Sarışın, Ahmet Piriştana, 600 yılla yargılanan Aziz Kocaoğlu’nun onuru yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Aynı gururu bize yaşatan Sayın Levent Pirişitina’ya da teşekkür ediyorum.”