EKONOMİ Haber Girişi : 01 Ekim 2019 14:30

MTK 3 Bin personel arıyor!

MTK 3 Bin personel arıyor!

MTK 3 Bin personel arıyor!

Moda Tekstil Konfeksiyoncular (MTK) Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, MTK Sitesi’nde faaliyet gösteren 1200 işletmenin 3 bin personel eksik kapasite ile çalıştığını ifade etti. Site içerisindeki işletmelerin eksik personel ile çalıştığını ve kalifiye eleman eksiği yaşadığını söyleyen Doğan, “Ara eleman noktasında ciddi eksiklik yaşıyoruz. Açtığımız kurslar ve etkinlikler ile bu açığı kapatmayı hedeflesek de henüz istihdam açığını kapatabilmiş değiliz” dedi.

“Personel bulamıyoruz”

Türkiye’de işsizlik oranlarına yönelik olarak personel bulmakta zorluk çektiklerini açıklayan Doğan, “İşsizlik sorunu yaşayan ülkemizde ara eleman bulamamak gerçekten çok manidar bir durum. Sitemiz 3 bin eksik personel ile üretim yapıyor. Bu personel açığını kapatırsak bölgeyi şahlandıracak üretim kapasitelerine ulaşacağız” diye konuştu.

“Markalaşmalıyız!”

Ülkemizde tesktil sektörünün bugünü ve geleceği hakkında değerlendirmede bulunan MTK Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, “Tekstilde en büyük eksiğimiz markalaşamamak. Maalesef hepimiz fason çalışıyoruz. Şu anda markalaşma anlamında ciddi atılımlar var. Umarım bunu başaracağız. Ülkemizde markalaşmayı başaran bazı firmalar var. Tekstilin geleceğini iyi görüyorum. Türkiye, katma değeri yüksek mal üretebiliyor. Avrupa'nın bizi tercih etmesinin nedenlerinden birisi, ihtiyaçlara daha hızlı cevap verebiliyoruz. Mesela Çin'de böyle bir imkan yok. Kalite açısından da oldukça iyiyiz. Kendimize güveniyoruz. O yüzden Türkiye'nin her zaman şansı var” dedi.

“Artık masa başı iş yok”

Türkiye'de lise ve üniversite mezunu olup, işsiz olan çok sayıda insan olduğuna dikkatleri çeken Doğan, “Sorun şu; bu insanların çoğu masabaşı iş istiyor. Bir kesim makinası kullanmak, ütü yapmak zor geliyor. Herkes her işi yaparım diyor, fakat hiçbir işi yapmıyor. Halbuki elinde bir zanaat olsa, Türkiye'nin her yerinde iş bulur. Artık masa başı iş yok” diye konuştu.

İş garantili kurs

MTK Sitesi’nin ciddi istihdam ihtiyacı olduğunu ve bazı noktalarda üretimi etkileyecek aksaklıkların yaşanmasının muhtemel olduğunun altını çizen Doğan, tekstil başta olmak üzere birçok sektöre ev sahipliği yapan MTK Sitesi’nin kurslarını takip eden ve katılmak isteyenlerin site içerisindeki işletmelerde işinin garanti olduğunu yineledi.