FUAR-FESTİVAL Haber Girişi : 12 Mart 2020 16:15

Mobilya üretimi hayal etmekle başlar

Mobilya üretimi hayal etmekle başlar

Bu yıl 31 kez kapılarını açan İzmir MODEKO 2020 İzmir Mobilya fuarına katılan ENFAL Mobilya sahibi Eşref Çakır fuarı değerlendirdi. Çakır fuara geçtiğimiz yıllara oranla ilgi ve alakanın daha yüksek olduğunu ifade ederek, fuardan memnun ayrıldığını söyledi.

Yerli ve yabancı birçok yatırımcıyı konuk eden 31. İzmir MODEKO 2020 katılan mobilyacılar, fuardan memnun olduklarını söylediler. Fuara katılan Eşref Çakır, geçmiş yıllara göre daha iyi bir fuarı geride bıraktıklarını söyledi. Çakır, “Hem yerli yatırımcıların hem de yabancı yatırımcıların fuara ilgisi de güzel. Piyasaların son günlerdeki durumuna rağmen fuarda hedefimize ulaştık. Birçok kuruluşun desteklediği fuarın geçen yıllara oranla daha iyi yerlere geldiğini düşünüyorum. İlerleyen yıllar için daha umutluyum” dedi.

İlerleyen yıllarda yabancı yatırımcı sayısını arttırmak için çalışılması gerektiğine vurgu yapan Eşref Çakır, “Fuarın yükünü sadece esnaflara yüklersek başarılı olamayız. Sanayi ve ticaret odalarının özellikle yurt dışından gelen yatırımcıların masrafları konusunda yardımcı olması gerekiyor. Bunları yapmadığımız sürece yabancı yatırımcıları fuara sokma şansımız azalır” ifadelerini kullandı. Mobilya üretiminin hayal etmekle başladığının altını çizen Çakır “ Mobilya sektöründe kendinizi sürekli yenilemeniz gerekiyor. Yeniliğe ayak uyduran firmalar da başarıya ulaşıyor. Tasarım ekibinizin olması ve günün trentlerine uyum sağlamanız gerekiyor. Mobilya üretmek için önce hayal etmeniz gerekiyor. Bunun için ufku açık insanlarla çalışmalısınız dedi.