ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 07 Şubat 2022 12:42

Menderes’te Amaç, Sıfır Atık

Menderes’te Amaç, Sıfır Atık
Menderes Belediyesi sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak adına çalışmalarına devam ediyor. Belediyenin resmi internet sitesinde yer alan uygulama ile vatandaşlar atıklarını atabileceği yerlerin konumlarını görerek zamandan tasarruf etmiş oluyor.

 

Çevre Koruma Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar,

 

“Sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda belediyemizin internet sitesinde yer alan uygulama ile vatandaşlarımıza atıkları atabileceği konumların yerlerini gösteriyoruz”

 

dedi.

 

 

Göreve geldikten sonra hayata geçirdikleri uygulamayla vatandaşların zamandan tasarruf ettiklerini belirten Başkan Kayalar, şunları kaydetti:

 

 

“Vatandaşlarımız belediyemizin web sitesinde yer alan geri dönüşüm noktalarımız butonunu tıklayarak atmak istedikleri atıkların nereye bırakılması gerektiğini görebiliyorlar. Karışık ambalaj, kağıt karton, atık giysi, cam ambalaj, plastik ambalaj ve atık ilaç kategorilerinden birini seçen vatandaşlarımız daha sonra haritadan belirledikleri noktaları seçerek detaylı adres bilgisine ulaşabiliyor. Böylece zamandan tasarruf ederlerken sıfır atığa da destek oluyorlar.”

 

 

385 KUMBARA,  4 MOBİL İSTASYON

 

 

İlçenin genelinde çevreyi koruma konusunda çalışmalarının devam ettiğini aktaran Başkan Kayalar, sözlerini şöyle noktaladı:

 

 

“Menderes’imizin genelinde 119 karışık ambalaj atığı kumbarası, 75 atık giysi noktası, 155 cam ambalaj atığı kumbarası, 25 atık ilaç kumbarası, 11 plastik ambalaj atık kumbarası ve 4 mobil istasyonumuz ile vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Çevreyi korumak ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için Menderesli hemşehrilerimden ricam atıklarını bu kumbaralara bırakmaları.”