POLİTİKA Haber Girişi : 14 Şubat 2017 15:03

Kırat'ta 'Buca' çatlağı

Kırat'ta 'Buca' çatlağı
Demokrat Parti'nin İzmir'de verdiği kahvaltı parti içinde ufak çaplı bir krize neden oldu. Buca İlçe Başkanı Remzi İspa'yla İl Başkanı Metin Dökmeci arasına kara kedi girdi

ZAFER KAPLANSOY /

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın da bulunduğu kahvaltı parti içinde küçük çaplı bir depreme yol açtı. Geçtiğimiz Pazar Fuar'da İzmir'deki tüm ilçe teşkilatlarının katıldığı toplantının amacı referandum öncesi 'Hayır' kampanyasının startını vermekti. Kahvaltılı toplantıya Buca teşkilatı adına katılan Remzi İspa'nın 30 kişiden topladığı kişi başı 25 TL'lik bilet parasını partisinin il teşkilat başkanına teslim ettiği öğrenildi. Ancak bu eylemin ardından Başkan İspa toplantıya bir firmanın sponsor olduğunu ve diğer ilçelerin hiçbirinden herhangi bir ücret alınmadığını öğrendi. Olaya tepki gösteren İspa'nın partisiyle arasına mesafe koyma kararı aldığı öğrenildi. Başkan İspa ''26 Şubatta parti genel kongremiz var. O tarihe kadar Buca İlçe Başkanlığı görevini teşkilat başkanıma devrettim. O tarihe kadar parti binasına uğramıyacağım' dedi. İspa partisinden istifa ettiği yönündeki iddiaları ise yalanladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.