GÜNDEM Haber Girişi : 21 Haziran 2016 13:27

"Kelepçeler Türkiye'nin geldiği noktayı gösteriyor"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen'den tutuklamalara tepki var

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptıkları için 'terör örgütü propagandası' ile suçlanan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, gazeteci-yazar Ahmet Nesin ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı, Evrensel Gazetesi yazarı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasının düşünce özgürlüğüne vurulmuş darbe olarak değerlendirdi.


Dikmen yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi


"Fikirlerini açıkladıkları ve bir yayın organında nöbetçi yayın yönetmenliği yaptığı için üç gazeteciye takılan kelepçeler Türkiye'nin geldiği noktayı göstermektedir. Mahkemenin verdiği bu karar, basın ve ifade özgürlüğü açısından Türkiye'yi çok daha karanlık günlerin beklediğinin göstergesidir.

Gazetecilik faaliyetlerini terör örgütü propagandası suçlamasıyla ilişkilendirip tüm muhalif yayın organlarına el koymanın yolu aranmakta gözdağı verilmektedir. Tek sesli medya düzenine giden yolun taşları hızla döşenmektedir.

Bu tutuklamalar sadece gazetecilere değil topluma da bir tehdit olarak yansımakta aslında dayanışma-yın anlamına gelmektedir.

Oysa tam da bu dönemde özgürlük, bağımsızlık ve laiklikten yana olan herkesin bir arada kalması gerekmektedir. Her türlü baskıya karşın halkın haber alma özgürlüğü ve evrensel gazetecilik ilkelerinden ödün vermeyeceğimizi buradan ilan ediyoruz.

Gazetecilik suç değildir." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.