YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 22 Eylül 2021 00:03

Karşıyaka’da Alzheimer Merkezi’ne İlk Beton

Karşıyaka’da Alzheimer Merkezi’ne İlk Beton
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılacak ‘Alzheimer Merkezi’nin yapım çalışmalarına başlanırken, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Belgin Karavaş inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Dünya Alzheimer Günü’nde, Karşıyaka Alzheimer Merkezi alanında ilk beton atılm töreni gerçekleştirildi.

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Belgin Karavaş, ilçe için çok önemli olan bu merkezin kente hayırlı olmasını diledi.


İNŞAAT 8 AY SÜRECEK

 


Karşıyaka Belediyesi Fen İşleri Müdürü Özcan Pamuk’tan projenin detayları hakkında bilgi alan Başkan Karavaş, Karşıyaka Belediyesi Alzheimer Merkezi’nin hem hastalar hem de hasta yakınları için çok değerli bir kazanım olacağını vurguladı.

 

Projeyi çok önemsediklerini ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay ise, merkez inşaatını 8 ayda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.


BÜYÜK İHTİYAÇ

 

Önemli oranda ileri yaş nüfusun yaşamını sürdürdüğü Karşıyaka’da büyük bir ihtiyaca yanıt verecek olan Karşıyaka Belediyesi Alzheimer Merkezi, Bahriye Üçok Mahallesi’nde inşa ediliyor.

 

5 katlı olarak tasarlanan bina, 650 metrekarelik kullanım alanıyla hastalara ve yakınlarına hizmet verecek.

 

Gündüz bakım evi olarak planlanan merkezde hastaların sosyalleşmesi için rehabilitasyon yapılacak ve yakınları için de eğitimler gerçekleştirilecek.

 

Alzheimer Merkezi’nin yapımına belediye imkanlarıyla başlanırken, inşaata katkı koymak isteyenler için bağış hesabı da açıldı.