YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 30 Aralık 2023 18:30

Karaburun ve Mordoğan’da Yeni Yıl Pazarları hafta boyunca açık

Karaburun ve Mordoğan’da Yeni Yıl Pazarları hafta boyunca açık
Yeryüzündeki cennet Karaburun Yarımadası, denizinin çok bilinen en güzel mavisine, Yeni Yıl Pazarı’nın rengarenk tonlarını da ekleyerek 2023’ü uğurluyor ve 2024’e merhaba demeye hazırlanıyor.

 

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçede Karaburun Merkez ve Mordoğan İskele’de eş zamanlı olarak Yeni Yıl Pazarı stantları kurulduğunu belirterek “Stantların yanı sıra özel süslemeler yapıldı. Fotoğraf çekim alanları oluşturuldu, dilek ağaçları yerini aldı. Yeni yıl herkese güzellikle, sağlıkla, bereketle gelsin” dedi.

 

 

 

Yeni Yıl Pazarı hem Karaburun Merkez’de hem de Mordoğan İskele Meydanı’nda, her keseye ve zevke hitap eden elişi göz nuru hediyelik ürünlerin satıldığı, yılbaşı için hediyeliklerin satıldığı bir uğrak noktası. Sadece hediyelikler değil, yöreye özgü ‘anne yemeği’ tadında ve özeninde hazırlanan yiyeceklerin de bulunabildiği; Yarımada toprağının ve rüzgarının ağacında özel aromasına kavuşturduğu ‘furma’ zeytini, zeytinyağı, karakılçık ekmeği, pek çok lezzetiyle yurttaşların uğramadan geçemedikleri bir çekim merkezi.

 

 

 

‘2024 BARIŞLA GELSİN’ TEMENNİSİ 

 

 

 

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Yeni yılın Yarımada’ya, İzmir’e, Türkiye’ye ve Dünya’ya barış ve huzurla gelmesini diliyorum. Yeni Yıl Pazarımız, ilçemizde kadın emeğini aile ekonomisinde desteğe dönüştüren üretken kadınlarımızdan kooperatiflerimizin ürünlerine, Belediyemizin MimasBel A.Ş. şirketimizin üretimi gıda ürünlerine, el emeği göz nuruyla eserlerini stantlarda hediyelik olarak satan hemşehrilerimize çok çeşitli seçenekler sunuyor” dedi. 

 

 

 

YAZLIKLARA YENİ YIL DÖNÜŞÜ!

 

 

 

Fotoğraf çekim alanlarında hemşehrileriyle poz veren Başkan Erdoğan, kent merkezinden yeni yıl için ikinci konutlarına gelen yurttaşların da özel bir yeni yıl karşılaması için ilçelerine geldiklerini vurguladı, “Belediye hizmetlerimiz sahadaki ekiplerimizle, yılbaşı sürecinde de yurttaşımıza dokunmaya, temel hizmetleri sürdürülebilir kılmaya odaklı bir hassasiyetle devam edecek. Karaburun ve Mordoğan’da kurduğumuz Yeni Yıl Pazarı da bu kısa süreli kentten uzaklaşma döneminde, hem bir sosyalleşme durağı hem de alışverişe imkan veriyor. Yurttaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor, yaz sezonu hareketliliğine benzer bir hareket var. İlgi yoğun. Esnafımız da memnun. Yeni yılın ilk haftası boyunca da pazarlarımız açık kalacak” dedi.