YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 29 Mayıs 2021 11:18

Karaburun’da hayalet ağlar temizlendi

Karaburun’da hayalet ağlar temizlendi

Karaburun’da hayalet ağlar temizlendi

Tertemiz deniziyle Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerini kendisine hayran bırakan Karaburun’da örnek bir deniz temizliği çalışmasına imza atıldı.

İskele sahili başta olmak üzere ilçenin farklı noktalarında dalış yapan dalgıçlar, hayalet ağların da içinde olduğu yüzlerce kilo atık malzemeyi deniz dibinden çıkardı.

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmaya İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi dalgıçları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi, Ege Octopus İzmir Dalış Merkezi ve çevreye duyarlı projeleriyle bilinen Lansinoh şirketi temsilcileri destek verdi.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, özellikle amatör ve profesyonel olarak balıkçılıkla uğraşan vatandaşların “hayalet ağ” olarak tanımlanan, yırtılarak kullanılamaz hale gelen ağları kesinlikle denizlere bırakmaması gerektiğini belirterek, “Sahillerimizden, özellikle de İskele’deki balıkçı barınağından çıkan malzemeleri görünce kahrolmamak elde değil.” dedi.

 “DENİZLERİMİZE BU KÖTÜLÜĞÜ YAPMAYALIM” 

Hayalet ağların çevre kirliliği yaratmasının yanı sıra onlarca yıl çözünmeden deniz dibinde kaldığını ve balık üreme alanlarına zarar verdiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Allah’ın Karaburun’a bir lütfu olan denizlerimize gözümüz gibi bakmamız; atık, çöp, izmarit, sintine bırakmamamız gerekiyor. Ekmeğimizi çıkardığımız, serinlediğimiz, keyif aldığımız denizlerimize lütfen bu kötülüğü yapmayalım. Temizlik çalışmasına destek veren dalış ekiplerine ve tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum.”

          Sınırlı sayıda katılımcı ile hijyen ve mesafe kurallarına uygun olarak yapılan temizlik çalışmasında, farklı noktalara yapılan dalışlarda hayalet ağların yanı sıra otomobil lastiğinden cep telefonları ve maskelere kadar yüzlerce kiloluk atık malzeme deniz dibinden temizlendi.