GÜNDEM Haber Girişi : 22 Mart 2017 11:15

Kadın Partisi'nden İGC'ye ziyaret

Kadın Partisi'nden İGC'ye ziyaret
Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Emel Denizaslanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret etti.

İGC Başkanı Misket Dikmen ve Genel Sekreter Kenan Çimen ile görüşen Emel Denizaslanı ve yönetim kurulu üyeleri, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum öncesinde yaptıkları çalışmaları anlattı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden gittiklerini bu kapsamda referandumda "hayır" diyeceklerini anlatan Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Emel Denizaslanı, "Yarınlarımız için hayır kampanyası yürütüyoruz. Çocuklarımızın geleceği adına konuşmaktan korkmamalıyız" dedi.
"Varolan sisteme isyan eden bir grup" olarak kendilerini tanımlayan Denizaslanı, "Kadınlar geçmişimizden bu yana hep bu yolu zorlamışlar. Türkiye'de siyaset şu anda erkek egemen bir yapıda. Biz bunu değiştirmek istiyoruz. Bunu başarır mıyız tarih gösterecek. Zor diye bir şey yok çabalayacağız. Erkeklerin siyasette olmasından şikayetçi değiliz biz erkek egemen siyaset yapısına karşıyız. Son 5 yıldan bu yana kadın cinayetleri, çocuk taciz ve tecavüzlerinde adeta patlama yaşandı. Her dört gençten biri iş bulamıyor. Kadın Partisi olarak biz 'hayır' demeye devam edeceğiz" diye konuştu.


Sosyal medya vurgusu


İGC Başkanı Misket Dikmen de, kadınların siyaset sahnesinde mücadele etmesinin önemli olduğunu, kadınların hakları için çabalarken sosyal medyayı da kullanması gerektiğine dikkat çekti.
Geniş kesimlere ulaşmak için internet teknolojilerinden yararlanılmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Dikmen, "Basın kuruluşlarının yanında siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri de sosyal medyayı aktif kullanmalıdır. Artık yeni nesil bir medya gelişiyor. Bu da sosyal medya ve internet. Bu alanı iyi kullanan kurumlar daha çok insana ulaşabiliyorlar. Gazeteler de kendilerini yenilemeli ve internet dünyasını iyi kullanmalı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak da biz üyelerimizin bu alanda eğitim alması için çalışma yürüteceğiz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Denizaslanı, İGC Başkanı Misket Dikmen'e özel olarak dokunan Atatürk rozeti armağan etti.
Ziyarette, İGC Başkanı Dikmen, Genel Sekreter Kenan Çimen, Emel Denizaslanı'nın yanı sıra Kadın Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri Jale Pasinli, Nazan Erdoğan, Nesrin Erişir, Melek Yalçın, Raşit Birgin de yer aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.