GÜNDEM Haber Girişi : 05 Şubat 2024 18:00

İzmirli Gazeteciler'den 'Süleyman Gençel' eylemi

İzmirli Gazeteciler'den 'Süleyman Gençel' eylemi
İzmir'in duayen gazetecilerinden A3 Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Gençel, geçtiğimiz Cuma günü, DEÜ Rektörü Nükhet Hotar'ın açtığı davada aldığı 1 yıl 2 ay cezanın Yargıtayca onanması gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklandı. Bu durum protesto edildi.

 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Süleyman Gençel'in tutuklanmasına tepki göstermek amacıyla Hasan Tahsin Anıtı önünde eylem düzenledi.

 

 

 

Eyleme İGC Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Gappi, İGC Genel Sekreteri Mehlika Gökmen, CHP Konak Belediye Başkan adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Emine Helil İnay Kınay, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu, STK temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

 

 

 

'GAZETECİLER HALKIN GERÇEKLERİ BİLMESİNİN TEMİNATIDIR'

 

 

 

İGC Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Gappi, Süleyman Gençel'e yönelik haksız bir tutuklama ile karşı karşıya olduklarını ve bir an önce serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

 

 

 

Gazetecilerin halkın gerçekleri bilmesinin teminatı olduğunun altını çizen Gappi, "Gazeteciler halkın haber alma, halkın gerçekleri bilmesinin teminatıdır. Halkımız bilmeki ki, artık sizler için mücadele ederken çok ama çok zorlanıyoruz. Doğruları yazdıkça gözaltına alınıyor, tutuklanıyor, işsiz kalıyor, cezalandırılıyoruz. Bazıları basın sadece onların istediklerini yazsın, onların gerçeklerine hizmet etsin istiyor. Bizler bir avuç gazeteci de kalsak hizmet etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

 

 

 

İçişleri Bakanlığı'na seslenen Gappi, "İçişleri Bakanı’na sesleniyorum. Burada bir yanlış var. Yanlış kişiyi tutukladınız. Azılı suç örgütünün lideri Süleyman Gençel’i öldürmek için beni tuttular derken, sizler niçin azmettireni sorgulamıyorsunuz. Üstelik hakaret etti diyerek gazeteciyi tutukluyorsunuz. Bu işin arkasında kimse durmamalıdır. Aksi takdirde tarih bizleri mücadele eden, sizleri ise katillerin, vicdansızların arkasında duranlar olarak yazacaktır" diye konuştu.

 

 

 

Süleyman Gençel'in bir an önce serbest bırakılması gerektiğini dile getiren Dilek Gappi, ''Süleyman Gençel yalnız değildir. Bir an önce serbest bırakılmalıdır" dedi.