ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 10 Ekim 2016 12:16

İzmir yaşlanıyor!

İzmir yaşlanıyor!
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Nesim Tanğlay İzmir özelinde tüm Türkiye oranından daha yüksek bir yaşlılık oranının görüldüğünü aktardı.

ir. Yaşlılık dönemindeki sağlık sorunları ve bu sorunların tedavileriyle ilgilenen Yaşlılık Hekimliği ya da Geriatri alanında sosyal ve bilimsel açıdan çalışmalara imza atan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Geriatri Hemşireliği Sempozyumunun dördüncüsüne imza attı.

 

"İzmir Türkiye'den daha yaşlı"


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Nesim Tanğlay İzmir özelinde tüm Türkiye oranından daha yüksek bir yaşlılık oranının görüldüğünü aktardı.  Yüzde 12 ile yüzde 14 oranınında yaşlı bir İzmir olduğunu ifade eden Tanğlay, "İzmir olarak yüksek oranda yaşlı nüfus göçü de almaktayız. 2023 yılında Türkiye'de beklenen yaşlı nüfus oranı yüzde 14'tür. İzmir olarak şu anda bu oranına sahibiz. Yaşlı nüfusun artmasıyla, sağlıklı yaşlanma, bakım kalitesi gibi birçok kavramla karşılaşmaktayız. Bu gibi bilimsel çalışmaların bu alana büyük katkı kazandırdığını, Geriatri Hemşireliğinin günümüzdeki önemi gitgide arttığını belirtmek istiyorum."


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.