GÜNDEM Haber Girişi : 08 Eylül 2016 14:10

İzmir medyasında 'İDE' rüzgarı esiyor

İzmir medyasında 'İDE' rüzgarı esiyor
İzmir'de son bir yıl içinde gerçekleştirilen tüm haber yarışmalarına genç bir kalem damga vurdu. Ödül avcısı başarılı gazetecinin bu başarısının sırrı merak konusu

BÜNYAMİN DOBRUCALI/

OHAL kapsamında çıkartılan KHK'ların birinde 'Melis Apaydın İde' haber yarışmalarına katılmayacak diye bir ibare görürseniz şaşırmayın.

Neden mi?

Kabarık saçlı gazeteciler Federasyonu'nun onursal genel başkanı olan Melis Apaydın İde, girdiği tüm yarışmalarda ortada ödül bırakmadı da onun için.

Habertürk gazetesinin genç ama bir o kadar başarılı muhabiri İde için kelimenin tam anlamıyla 'ödül avcısı' demek mümkün. İde, İzmir basın tarihinde benzerine görülmemiş bir rekora imza atarak son bir yıl içinde girdiği tüm yarışmalarda farklı farklı haberleriyle 'en iyi haber' ödülünü almayı başardı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin, Bergama Belediyesi Şakir Süter'in, Büyükşehir Belediyesi'nin Barış Selçuk'un (Unuttuklarım hariç) zirvesinde Melis Apaydın İde ismini görenler şaşırmadı.

BU BAŞARININ ALTINDA YATAN SEBEP NE?

Bir dönem birlikte çalışma fırsatı bulduğum kalemi de yüreği de güzel gazeteci kardeşimin başarısının çok basit bir sırrı olduğuna inanıyorum. O, girdiği yarışmalarda ödüle koştuğu için keyif almıyor, aksine keyif alarak haber yaptığı için ödül alıyor. Özellikle son dönemde kendi yarasına merhem olmayı bırakın yara bandı bile yapıştıracak dermanı olmayan gazetecilik mesleğinde Melis Apaydın İde kadar yaptığı işten keyif alan ikinci bir isme çok zor rastlarsınız. Bu mesleğin insana dokunmak olduğunu, her bir insanın kendi içinde apayrı bir dünya barındırdığını gösteren haberlerin altında hep aynı imza olması tesadüf değil. Melis apaydın İde 'doğuştan gazeteci' olunabileceğini gösteriyor bize, her ne kadar kendisi farkında olmasa da.

PARLAYAN İKİ İSİM

İzmir'de Melis Apaydın İde, Türkiye'de İsmail Saymaz. Her haberiyle farkını fark ettiren, gazeteciliğe can suyu olan iki isim. İletişim Fakültesi yetkililerinin öğrencilerine nasıl sektörde iş bulursunuz diye değil, bu meslekten nasıl keyif alırsınızı göstermek için başvurması gerek iki isim kesinlikle İde ve Saymaz. Bu mesleği herkes yapar, ancak keyif alarak, tadını çıkartarak ve hakkını vererek yapan-yapabilen çok azdır. Bu meslekte İde ve Saymaz gibi isimlerin olması sadece onlar adına değil hepimiz adına büyük şans. Melis Apaydın İde ve İsmail Saymaz, sizi takip etmek büyük keyif. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.