GÜNDEM Haber Girişi : 13 Mart 2017 15:46

İRFAN DEĞİRMENCİ İZMİR'DE 'HAYIR'INI ANLATTI

İRFAN DEĞİRMENCİ İZMİR'DE 'HAYIR'INI ANLATTI
Referandumda 'HAYIR' çıkması için çalışan Birleşik Haziran Hareketi, Buca'da Gazeteci İrfan Değirmenci'nin de katıldığı panel düzenledi.

GÜLSEN CANDEMİR /

Yaklaşan 16 Nisan referandumu öncesi panel düzenleyen Birleşik Haziran Hareketi Buca Meclisi, attığı twitter mesajları ile hayır oyu kullanacağını açıkladıktan sonra çalıştığı Kanal D televizyonundan atılan İrfan Değirmenci'yi Bucalılar ile buluşturdu. Birgün gazetesinin Ankara bürosu muhabirlerinden Nurcan Gökdemir'in kolaylaştırıcılığını yaptığı panelde CHP İzmir milletvekili Musa Çam ve Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Burak Yücel de mevcut tabloyu çizdikten sonra, referandumun ertesinde yaratılması gereken dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Şirinyer düğün salonunda gerçekleşen panelin açılışını gazeteci Nurcan Gökdemir yaptı. AKP hükümetinin ülke içinde yaratamadığı mağduriyet hikayesini Almanya ve Hollanda ile zorla krize girerek yarattığını ifade eden Gökdemir, HAYIR diyenlerin ülke içinde birleştiğini bu nedenle iktidarın da sıkıştığını söyledi.

'BÖRKLÜCE'NİN YOLUNDAN GİDELİM'

Panelde ilk sözü alan Haziran Yürütme Kurulu Üyesi Burak Yücel, Börklüce Mustafa'nın bu topraklardaki direnişini anımsatarak "Börklüce'de Osmanlı'nın zulmüne karşı hayır demiş ve halkını örgütlemişti. Bizler de Börklüce'nin yolundan yürüyoruz" dedi. Referandumda Hayır çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Yücel, 16 Nisan sonrasına hazırlanmak gerektiğini, örgütlü yapıyı tıpkı Gezi günlerinde olduğu gibi yeniden sağlamanın yollarının yaratılabileceğini ifade etti. Sandıktan Hayır çıktığında çok daha baskıcı bir iktidar ile karşı karşıya kalacağımızı söyleyen Burak Yücel, 'Tüm haklarımızı budamak için azami çabayı göstereceklerdir. Asıl işimiz 17 Nisan sabahı başlayacaktır." Dedi.

EVET ÇIKARSA MEDYADA KİMSENİN YERİ GARANTİ DEĞİL

İkinci konuşmacı İrfan Değirmenci de konuşmasına, Kanal D Televizyonu'ndan nasıl atıldığını

anlatarak başladı. KHK ile hocaların üniversitelerden atıldığı günün akşamı attığı Hayır twittlerinin ardından işsiz bırakıldığını anlatan Değirmenci "Korku duvarını 1 Haziran 2013'te aşmıştık aslında. Gezi parkında neler olduğunu anlatmıştık penguen medyasında. Ali İsmail Korkmaz, Berkin Elvan, Ethem Sarısülük öldürüldüğünde yayındaydık. O günden sonra da her işe gittiğimiz gün, işsiz kalma endişesini taşıdık, ama bildiklerimizi söylemekten vazgeçmedik. Bardak ne zaman taştı derseniz, KHK ile benim de öğrencisi olduğum okulun hocaları ne zaman ihraç edildi, o günün akşamı referandumda neden HAYIR dediğimi twitter adresimden yazdım. Son mesajımı yazarken kanalın yöneticilerinden biri aradı ve İrfan hesabın heclendi mi diye sordu. Hayır dedim, ben kişisel hesabımdan düşüncelerimi yazıyorum dedim. Sokakta da bunu söylemek istiyorum dedim ve kısa bir süre sonra da fıkra gibi, 'Basının tarafsızlığına? ' diye başlayan bir yazı ile işten atıldığımı öğrendim. Tazminatsız kovulduğunu, şimdi haklarını almak için mücadele ettiğini söyleyen Değirmenci, kendisi hakkında pek çok asılsız iddia ortaya atıldığını ancak hiç birisinin doğru olmadığını ifade etti. "İşten atılmasaydım her şey seyrinde gidecekti ve insanlar 'İrfan da atılmadı demek ki ülke o kadar da kötü değil' diyecekti, Şimdi diyemiyor. Belki iyi bir şeylere de bu nedenle vesile olmuşumdur." Diyen Değirmenci ekrana çıkmayınca bir ayda unutulacağını düşünürken telefonlarının hiç susmadığını, üç gündür İzmir'de de ilgi nedeni ile zor yürüyebildiğini söyledi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.