SPOR Haber Girişi : 25 Temmuz 2022 10:30

İBB Kadın Su Topu Takımı şampiyon

İBB Kadın Su Topu Takımı şampiyon
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Su Topu takımı Galatasaray'ı yenerek mutlu sona ulaştı. Başkan Tunç Soyer, “Bu şampiyonluk İzmir’in kadınlarına çok yakıştı” dedi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Su Topu takımı 22-24 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da Galatasaray'ı yenerek şampiyon oldu.

 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Bu şampiyonluk İzmir’in kadınlarına çok yakıştı. Su Topu 1. Ligi'nde Galatasaray'ı yenerek Türkiye Şampiyonu  olan İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcularımızı tebrik ediyorum. Bizlere büyük gurur ve heyecan yaşattınız. Başarılarınız daim olsun” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

GS İKİNCİ, ODTÜ ÜÇÜNCÜ

 

 

 

İstanbul Tozkoparan Yüzme Havuzu’nda altı takımın katıldığı Büyük Kadınlar Su Topu 1. Ligi maçında İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, final maçında son şampiyon Galatasaray ile karşı karşıya geldi.

 

 

 

Maçta ilk periyodu 3-1 skorla önde tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Su Topu takımı, devreyi de 7-3 üstünlükle noktaladı.

 

 

 

Üçüncü periyotta da 8-4'lük skorla üstünlüğünü sürdüren ekip, karşılaşmadan 10-7 galibiyetle ayrılarak şampiyon oldu.

 

 

Maçta Kübra Kuş 5, Selina Çolak 4, Hanzade Dabbağ 1 gol kaydetti.

 

 

Galatasaray'ın ikinci olduğu şampiyonada Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) sezonu üçüncü sırada bitirdi.