YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 17 Mart 2018 13:53

“Hiçbir Ağaç Kesilmedi”

“Hiçbir Ağaç Kesilmedi”
Şehzadeler Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Sümerpark Projesi’nin örnek olması gereken bir proje olduğunu belirten Başkan Ergün, “İstişare içerisinde, uyum içerisinde olduğunuz takdirde hizmetler de kendiliğinden ortaya çıkıyor” diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ETV ve Manisa Büyükşehir Belediyesi WEB TV’de ortak yayınlanan ‘Gündem Özel’ programında önemli açıklamalarda bulundu. Sümerbank arazisinde Şehzadeler Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Sümerpark Projesi’nin örnek olması gereken bir proje olduğunu belirten Başkan Ergün, “İstişare içerisinde, uyum içerisinde olduğunuz takdirde hizmetler de kendiliğinden ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ETV ile Manisa Büyükşehir Belediyesi WEB TV’de ortaklaşa yayınlanan ve Erdinç Yumrukaya’nın sunduğu ‘Gündem Özel’ programının konuğu oldu. Başkan Ergün, programda Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Şehzadeler Belediyesi’nin işbirliğiyle yürütülen Sümerpark ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sümerbank alanın yaklaşık 50 bin metrekarelik bölümünün Özelleştirme İdaresi tarafından Manisa Belediyesi’ne bırakıldığını belirten Başkan Ergün, “Tamamen yeşil alan, rekreasyon alını olarak bırakılmış bir alan. Biz buraya Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bir proje hazırlamıştık. Ancak tam bu projeyi bitirdiğimiz, ihaleye çıkacağımız safhada Şehzadeler Belediye Başkanımız geldi bizim de böyle bir projemiz var. Bu projeyi bu alanın bir kısmında biz de uygulayabilir miyiz dedi. Beraber, ortaklaşa ancak maliyetler ayrı olarak çalışmalara başlandı. 25-30 bin metrekaresini Şehzadeler Belediyesi’nin kullanması noktasında projemizi bölerek o kısmı onlara verdik. Ama ihalesini biz yaptık. Bedeline gelince Şehzadeler Belediyesi kendi alında yaptığı projeyi karşılıyor. Bize kalan kısımda sıpa merkezinden tutun hamama kadar, halı sahasından kafeteryasına kadar, yürüyüş parkından tenis kortuna ve basketbol sahalarına kadar tamamen konsept olarak hazırlandı. Spor yapmak isteyen herkes de gidebilecek” dedi.

“Hiçbir Ağaç Kesilmedi”

Peyzaj çalışmalarına da başlanıldığını dile getiren Başkan Ergün, “Bir iki ay içerisinde inşallah onu da bitireceğiz. Şehzadeler noktasında ise çocukların, gençlerin ve il dışından gelen misafirlerin gezdirilebileceği çok güzel bir proje oldu. Büyükşehir Belediyesi ve Şehzadeler Belediyesi’nin ortaklaşa hayata geçirdiği bir proje. Bana göre örnek olması lazım. İstişare içerisinde, uyum içerisinde olduğunuz takdirde hizmetler de kendiliğinden ortaya çıkıyor. Bu bölgede aynı zamanda hiçbir ağaç kesilmedi. Ağaçlar olduğu gibi korundu. Orası bir yaşam merkezi haline gelecek. Zaten Manisa önümüzdeki süre içerisinde Turgutlu tarafına doğru kayacak. Yıllardır hep batıya kaymış ya önümüzdeki yıllarda Manisa’nın gelişimi stadyumdan garaja kadar olan kısımda yapılabilecek olan showroomlar tabi plan değişiklikleriyle olabilecek bu işler, bir de Turgutlu mevcut TOKİ konutları, hastanenin açılmasına müteakip de hayvan pazarına kadar olan kısımlarda. Bizim de o bölgede bir konut projemiz var. Şu anda projeleri çiziliyor. 608 konut yapmak üzere projeleri şu anda hazırlanıyor. Arsa sahipleriyle de anlaşmaları bitti. Noterden evrakları hazırlandı. Bu yazın ortalarında projeleri tamamlanırsa son çeyrekte ihalesini yaparız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.