Gençliği değil kendimizi sorgulamalıyız

Gençliği değil kendimizi sorgulamalıyız

Geleceğimizi, Cumhuriyetimizi emanet ettiğimiz Gençlik ne durumda geleceğe nasıl bakıyor sorularına verilecek cevap çok önemli.

Gençlik geleceğe umutlu bakarsa geleceğimizde umutludur.

Gençlik için birçok sözler söylenmiş.

İşte gençlik için bazı sözler.

Bütün ümidim gençliktedir. M. Kemal Atatürk

Gençliği anlamadığımız an dünyadaki işimiz bitmiş demektir B. Franklin

Milletin genç unsurları bozuk olmaz. O ancak yetişkin adamlar bozulduğu zaman bozulur. Montesquieu

Gençliğe üç öğüdüm var: Çalış çalış çalış! Bismark

Gençlik bugün bu anlamlı sözlere şöyle cevap veriyor.

Evet  Sevgili Atatürk sizin bıraktığın emanetleri bizden önceki siyasiler sattı kapattı, yok etti bize bir şey bırakmadı bugün umutsuz, karamsar, endişeli ve kaygılıyız,

B.Franklin güzel söylemiş bizi anlamadınız bugün Dünyadaki işiniz bitti bize karanlık gelecek bıraktınız,

Bugün bizler işsizsek bizi iş görmez görüyorsanız yetişkin adamlar bozuk olduğu için bu durumdayız Montesguieu,

öğüt vermek güzel Bismark önce kendinize ve bizden öncekilere öğüt ver çünkü biz çalışmak, çalışmak, çalışmak istiyoruz ama çalışacak iş bulamıyoruz.

Evet

Gençler bu sözlere böyle cevap veriyor. Yapılan araştırmalarda Gençlerimiz umutsuz, karamsar, endişeli, kaygılı önlerini göremiyorlar. Gençler bugün geleceğe nasıl baksınlar önlerini göremiyorlar, her dört gençten biri işsiz yeni düzen ve koronavirüs sonrası özellikle yeni hayatımız gençlere istihdam vaat etmiyor, işi olanlara bile işsiz kalabileceğini gösteriyor. Her ilde üniversite açıldı yüzbinlerce üniversite mezunu her geçen gün iş bulma umutlarını yitiriyor. Bugün işsiz genç sayısı kalabalık bazı il nüfuslarını geçti.

Kısaca

Geçmişten günümüze emanete ihanet ettik bugün onlardan umut bekliyoruz, ne ekersen o biçersin biz sorgusuz, sorumsuz anlayışımızla gençleri umutsuzluğa bıraktık.

Gençlik birinci vazifesi,Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyet'ini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa edecek ama onlara ne bıraktık bunu sorgulamalıyız.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun