EKONOMİ Haber Girişi : 09 Kasım 2023 11:12

“GELECEĞE SAĞLAM ADIMLARLA YÜRÜYEBİLMEMİZ İÇİN TEK YOL, ATATÜRK’ÜN YOLUDUR”

“GELECEĞE SAĞLAM ADIMLARLA YÜRÜYEBİLMEMİZ İÇİN TEK YOL, ATATÜRK’ÜN YOLUDUR”

“GELECEĞE SAĞLAM ADIMLARLA YÜRÜYEBİLMEMİZ İÇİN TEK YOL, ATATÜRK’ÜN YOLUDUR”

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar  “10 Kasım’ı Atatürk’ü özlem ve şükranla yad etmenin yanı sıra, O'nun vizyonunu çok daha iyi anlamak için bir düşünce günü olarak da değerlendirmemiz gerektiğine inanıyorum” dedi.  

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar  “100’üncü yaşını gurur ve mutlulukla kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 85’inci yılında anıyoruz.  Atatürk’ün vizyonu, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı vesilesiyle de defaten dile getirdiğim üzere, bizlerin en büyük ve önemli ilham kaynağımızdır. Çünkü Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyet, fikirlerde ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibariyle büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur. Bu yeni hayatta var olabilmek, kalkınabilmek, müreffeh ve çağdaş uygarlık seviyesinde bir ülke haline gelebilmek için ise Atatürk’ün vizyonu ile yorulmadan çalışmak gerekmektedir. Bugün yaptığımız ve daima yapacağımız da tam olarak budur” diye konuştu.  

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın, Atatürk’ün ‘Kalkınmak sanayileşmek demektir’ sözünü ilk günden itibaren şiar edinmiş bir kurum olduğunu vurgulayan Yorgancılar  “Her fabrikanın bir kale olduğu bilinciyle ürettiğimiz her birim ürünün, yarattığımız her birim katma değerin yoksulluğa ve geri kalmışlığa vurulmuş bir darbe olduğunun bilinciyle çalışmaktayız. Çünkü biliyoruz ki üretim olmadan çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabileceğini zanneden toplumlar önce onurlarını ve sonra da bağımsızlıklarını ve geleceklerini kaybederler” dedi.

Başkan Yorgancılar şöyle devam etti: “Atatürk’ümüzün aramızdan ayrılışının 85’inci yılında, O’nun vizyonunun temel taşları içinde en çok vurgulamamız gereken unsurların ‘üretim’ ve ‘çalışma azmi’ olduğu kanaatindeyim. Ve O’nun da belki ömrünün her bir gününde dile getirdiği üzere ‘eğitim’ konusu, bu vizyonun temelinde durmaktadır. Dolayısıyla iyi eğitimli bireyler yetiştirerek bu bireylere üretim bilincini ve yorulmadan çalışma azmini aşılamak mecburiyetindeyiz. Geleceğe güvenle bakabilmemiz için tek yol budur; geleceğe sağlam adımlarla yürüyebilmemiz için tek yol, Atatürk’ün yoludur. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun tüm silah arkadaşlarını ve Cumhuriyetimizin kurucu kadrosunu, “kurtuluş” ve “kuruluş”a emeği geçmiş, ülkemizin bugünlere gelebilmesi için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla yad ediyorum”