YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 14 Ekim 2022 11:30

Gaziemir Belediyesi’ne 2023 yılı için 630 milyonluk bütçe!

Gaziemir Belediyesi’ne 2023 yılı için 630 milyonluk bütçe!
2023 performans programı ile gelir-gider bütçesi gündemli Gaziemir Belediye Meclisi'nde, belediyenin 2023 bütçesi oy çokluğuyla 630 milyon lira belirlendi. 2023 Performans Programı’nda ise 75 performans hedefi, 76 faaliyet ve proje yer aldı.

 

Gaziemir Belediye Meclisi Ekim ayı ikinci oturumu Belediye Başkanı Halil Arda yönetiminde yapıldı.

 

 

 

Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda belediyenin 2023 yılı gelir gider bütçesi ve 2023 Yılı Performans Programı görüşüldü.

 

 

Gaziemir Belediyesi’nin 2023 Yılı Performans Programı’nda, 75 performans hedefi ile 76 proje ve faaliyet yer aldı. Performans programında yer alan hedeflerin hayata geçirilmesi için ihtiyaç duyulan bütçe ise 630 milyon lira olarak belirlendi.
 

 


Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Performans Programı ve bütçe ile ilgili görüşlerini belirtmek isteyen meclis üyelerine söz verdi. CHP Grubu’nun görüşlerini Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu ve İbrahim Özkara; AKP Grubu'nun görüşlerini Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca ile Ali Gönen; MHP Grubu’nun görüşlerini ise Selahattin Şahin açıkladı.

 

 



“HAYAL SATMAYA GEREK YOK”
 

 

 

 

Bütçe görüşmeleri sırasında getirilen eleştirilere tek tek yanıt veren Başkan Arda, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik koşullardan belediyelerin de çok etkilendiğine vurgu yaptı.

 

 

Artan enflasyon oranlarının ve döviz kurlarının belediyenin bütçesini çok olumsuz etkilediğine dikkat çeken Başkan Arda, “Gaziemir Belediyesi bu süreçte ayakta kaldı. Gelirlerini topladı, borçlarını kapattı, personele borcu olmadan 3 buçuk yıl geçti. Sarnıç’ta son 10 yılda yapılmayan yolları yapıyoruz. Bugün Vatan Caddesi bitti, insanlar mutlu. Bayrak Caddesi, 1104 sokak şu an yapılıyor, 1099, 1093, 1095 yapılacak. Sarnıç’ta hizmetlerimiz devam ediyor. Para varsa hizmet var. Parayı toplayabilirseniz hizmetlerinizi yerine getirirsiniz. Sosyal yardım ve sağlık bütçesinin artması, ülkenin ne kadar kötü halde olduğunu gösteriyor. 1 Eylül’den beri sokaktayım. Siz de çıkın dolaşın, sosyal yardım alanları ziyaret edin. İçler acısı durumlar var. Performans artmamış olabilir. TÜİK’e göre enflasyon yüzde 400 artmış, son 1 yılda döviz yüzde 100’den fazla arttı. Ülkenin gerçekleri ortada… Hayal satmaya gerek yok!” diye konuştu.

 

 



“İLLER BANKASI GÖNDERSİN PARAYI, NELER YAPIYORUZ GÖRÜN”

 

 

 


Fiziki projelerin yanı sıra sosyal projelere, kültür, sanat ve spora önemli bir bütçe ayırdıklarını dile getiren Başkan Arda, “İller Bankası’nda gelen 7 milyon, ödediğimiz net maaş 12 milyon. Çareyi buluyoruz. Bu 3 buçuk yılda, bu zor koşullarda borçsuz bir şekilde personelimizin maaşını ödeyerek işlerimizi yapıyoruz. ‘Sağlık hizmetlerine para ayırın’ diyorsunuz, sağlık hizmetlerinize ayırdığımız para şu an yetiyor. Eğer eksik olursa başka bir kalemden aktarırız. Evde bakım hizmetimiz eksiksiz bir şekilde sürdürülüyor. ‘Atatürk Kültür Merkezi çok mu lazımdı?’ diyorsunuz, kültüre verdiğiniz değer bu kadar. Şu anda bu kültür merkezinden binlerce insan faydalanıyor. Kültüre de sanata da spora da yola da ihtiyaç var. Her türlü şeye ihtiyaç var. Önceliklerimiz acil ihtiyaçlar ancak bu insanların müziğe de, sanata da ihtiyaçları var. Bunları Gaziemirlilere çok görmeyin. Kültür merkezini yapmasaydınız, Gençlik Merkezini yapmasaydınız, Yüzüncü Yıl Sanat Merkezini yapmasaydınız, Sosyal Marketi açmasaydınız, Sarnıç Toplum Merkezini yapmasaydınız, onu yapmasaydınız, bunu yapmasaydınız. Hepsini yapıyoruz. Paramızı kontrollü bir şekilde harcıyoruz. Gönderin İller Bankası’ndan çok çok paraları, görün bakalım neler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

 


Konuşmaların ardından belediyenin 2023 Performans Programı ve 630 milyonluk bütçesi, AKP, MHP ve bağımsız meclis üyesinin ret, CHP’li üyelerin kabul oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi.
 

 

 

Başkan Arda, bütçenin onaylanmasının ardından yaptığı kapanış konuşmasında, “630 milyonluk bütçemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Meclisimize ve emeği geçen bütün bürokrat arkadaşlarıma ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.