GÜNDEM Haber Girişi : 11 Aralık 2022 19:30

Foça'nın eski Başkanı Ali İlçan'a veda

Foça'nın eski Başkanı Ali İlçan'a veda
Geçmiş dönem Foça Belediye Başkanlarından Ali İlçan, 11 Aralık Pazar günü; ailesi, dostları ve partili yol arkadaşlarının katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

 

Yetmiş yedi yaşında vefat eden Ali İlçan, Bağarasındaki ünlü Foça Yoğurtları'nın üreticisi Foça Mandıra Kooperatifi Kurucu Başkanlığı görevinde bulunmuş ve 1999-2004 yılları arasında Foça Belediye Başkanlığı yapmıştı.

 

 

 

İlçe halkı tarafından saygınlığı, dürüstlüğü ve merhameti tanınan 1945 yılı doğumlu Ali İlçan, Sosyaldemokrat Halkçı Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yaptı.

 

 


Ali İlçan için, Foça Belediyesi Büyükdeniz Sosyal Tesisinde anma programı düzenlendi.

 

 

Anma programına İlçan’ın ailesi ve akrabaları, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, geçmiş dönem Belediye Başkanları ve CHP Foça İlçe Başkanları, birlikte görev yaptığı mesai arkadaşları, dostları ve Foçalılar katıldı.

 

 

Mesai arkadaşlarından Özlem Dündar, Sibel Sarı ve Sabittin Batılış, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, saygı konuşmalarını yaptı.

 

 

 

CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz; ‘‘Ali İlçan, Foça’da emek vermiş çok önemli kişilerden birisi. Cumhuriyet Halk Partisinde çok emeği var, Foçalılara çok emeği var. Bu emek için hepimiz ona teşekkür ediyoruz. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de kendisini anılarıyla, yaptıklarıyla yaşatmaya devam edeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun.’’dedi.

 

 

 

Ali İlçan’ın naaşı, Fatih Camiindeki ikindi namazının ardından Foça yeni mezarlıkta toprağa verildi.

 

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları çelenk göndererek İlçan ailesinin acısını paylaştı.