ÇEVRE & SAĞLIK Haber Girişi : 15 Ağustos 2016 11:56

Eşrefpaşa'dan "Ayağa kaldıran" hizmet

Eşrefpaşa'dan
İzmirlilere yüksek kalitede sağlık hizmeti sunan Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'yle hastalarından tam not aldı.
İzmir'deki kamu hastanelerinde sıklıkla rastlanmayan cihazların da merkeze gelmesiyle birlikte, son bir yılda 8 bine yakın hasta sağlığına kavuşturuldu.

Kentin en modern sağlık kuruluşlarının başında gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'yle hastalarından tam not aldı.  Son bir yılda 7 bin 589 kişinin tedavi gördüğü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gelen hastalar, pek çok kamu hastanesinde bulunmayan cihazlar sayesinde sağlığına kavuştu. 

18 yataklı servisiyle yatan hastalara da hizmet veren merkezde, vücuttaki şişlik tedavilerinde kullanılan 'Pnömatik Kompresyon' cihazı, tenisçi dirseği ve topuk dikeni gibi tedavilerde kullanılan 'ESWT' cihazı,  eklem hareketlerinin arttırılmasında kullanılan Whirlpool (girdap banyosu) ve osteoporoz(kemik erimesi) hastalarının tedavisinde kullanılan kemik ölçüm cihazları bulunuyor. 

Bakanlık'tan yüksek not
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özlem Özdemir Yılmaz, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'ne çoğunlukla bel, boyun, diz ve kalça rahatsızlığı olan hastaların başvurduğunu, 18 yatak kapasiteli serviste felçli ve ortopedik hastalara da tedavi olanağı sunulduğunu söyledi. Servisin 3 Fizyoterapist Uzmanı, 5 Fizyoterapist, 1 Masör ve sağlık görevlilerinden oluşan 19 kişilik uzman kadrosuyla hizmet verdiğini dile getiren Dr. Yılmaz, "Geçtiğimiz sene fizik tedavi ünitemizi yeniledik ve son teknolojilerin takip edilip uygulandığı hastanemizde, 'Fizik Tedavi Ünitesi'ne yeni cihazlar aldık. Eşrefpaşa Hastanesi, kalite ve güler yüzlü bir anlayış doğrultusunda hastaları memnun etmek amacıyla her olanağı kullanan bir kuruluş. Hizmet kalitemizin en güzel göstergesi ise Sağlık Bakanlığı denetimlerinden her yıl aldığımız yüksek puanlar. 'Sağlık Bakanlığı Hizmet Kalitesi Standartları' doğrultusunda gerçekleşen son denetimde bu yıl 95 puan aldık" dedi. 



"Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz"
Eşrefpaşa Hastanesi'nde şifa bulan hastalar hem doktor, hemşire ve diğer personelin ilgisinden, hem de hastanenin temizliğinden memnuniyetini dile getiriyor. 64 yaşındaki gunartroz (halk dilinde kireçlenme) hastası Cemile Süzmeçelik, "Geçen sene belimde meydana gelen ağrılar nedeniyle 19 gün bu hastanede yattım ve gördüğüm tedaviyle iyileştim. Bu sene de dizimde meydana gelen kireçlemeye bağlı rahatsızlıkların ortaya çıkması sonucunda yine bu hastaneye geldim. Bunun sebebi ise doktorların iyi ve donanımlı olması" dedi.

Çocuk felci hastalığına bağlı kolu ve bacağı kırılan, yaşadığı ağrılar nedeniyle Eşrefpaşa Hastanesi'ne gelen emekli edebiyat öğretmeni Nural Güran ise evine uzak olmasına rağmen bu hastaneyi tercih ettiğini söyledi. Güran, "Nerede iyi hizmet görürseniz oraya gitmek istersiniz. Ben de burada kendimi evimde gibi hissettiğim için bu hastaneyi tercih ettim. Üstelik İzmir'deki kamu hastanelerinde bulunmayan girdap banyosu aleti burada var. Yakın zamanda kolumu kırdım ve kolumu hiç hareket ettiremiyordum. Bu cihaz ve diğer cihazlarla yapılan tedaviler sonrası kolumu hareket ettirmeye başladım" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.