KÖŞE YAZISI Haber Girişi : 20 Şubat 2021 16:30

ESKİNİN KİLİZMANI, BUGÜNÜN GÜZELBAHÇESİ

ESKİNİN KİLİZMANI,  BUGÜNÜN GÜZELBAHÇESİ

ESKİNİN KİLİZMANI,

BUGÜNÜN GÜZELBAHÇESİ…

Başkan olarak üçüncü dönemini devam ettiren Belediye Başkanı Mustafa İnce peyzaj mimarı,

Dedikten sonra iddialı bir şey yazacağım; Yolları bu kadar temiz olan, sokaklarında çöp değil bir gazete kağıdı bile bulamayacağınız bir İlçemizdir.

Mesleğim gereği o kadar çok belediye ile birlikte oldum ki, ama gerçekten bu kadar temizini görmedim…

Konumuz eskinin Kilizmanı ve şimdinin Güzelbahçesi…

Ben bu yazımda size daha çok sahili kenarını ve birinci balıkçı barınağını hem de barınağın eski fotoğraları ile anlatacağım.

Bilindiği Urla Yarımadasının Narlıdere den sonra gelen belediyemizdir.

İki tane balıkçı barınağına ve iki ince kumlu plaja sahiptir. Ayrıca yol boyunca ufak girintilerden de istifade etmesi bilmişler ve burada küçük, küçük plajlar meydana getirmişlerdir.

Birinci balıkçı barınağının içinde sıraya dizilmiş, çoğu Güzelbahçe nin balıkların dan olan balıklar taze olarak satılır ve anında temizleyip size verirler.

İçerde bulunan restoran, balıkçıdan temizlenmiş olarak aldığınız balıkları ivedilikle size hazırlar ve masanıza servis yapar. Balık yanında bir şey içmek veya içmemek size kalmış bir iştir.

Denize sıfır olan restoran balıkçı barınağının ucunda ve çakar fenerin karşısında olduğu için, barınağa giren ve çıkan balıkçı teknelerinin ve büyük motorların seronimisi konuya ayrı bir güzellik verir.

Hemen yanında bulunan üçgen bir kumsal, küçük çocuklarınızın oynaması için ideal bir yerdir.

Kumsalın arkasında veya İzmir istikametinden gelirken ve balıkçıların olduğu yere inerken sağınızda kılçıksız sardalye yapan ve yarım ekmeğin içine döşeyerek sunan küçük bir restoran daha vardır.

İster paket olarak alın, ister oturup yiyin keyfinize kalmış…

Hemen bu yerden İzmir istikametine doğru bir yaya yolu yaptı Başkan İnce. Bir tarafı boydan boya deniz olan bu yerde oturmak ve akşam üstüleri grubu seyretmenin tadına doyum olmuyor.

Bu yaya yolu Güzelbahçe ye yukarı çıkan yolun başına kadar giden ve etrafında restoranlar, kafeler bulunan bir yer olduğu için her mevsiminde hareketlidir.

Şimdi gene balıkçı barınağına dönersek, bu kere Urla istikametine doğru gittiğiniz zaman yol boyunca kaliteli, ve muntazam balıkçı restoranlarını veya kahvaltı yerlerini de bulmanız mümkün.

Ayrıca yine belediyeye ait ince kumlu bir plajda burada da bulunmaktadır. Yeri ise Urla ya doğru ikinci balıkçı barınağının hemen sonrasında dır.

Narlıdere den sonrada yine yol boyunca restoranlar dizilmiş gelmenizi bekler. Özellikle; Eski Pina plaj ve restoranından sonra da ayrıca kendin pişir kendin ye mangal restoranları bulunmaktadır…

Bu günlükte bu kadar olsun, bir başka zaman sizi Güzelbahçe nin merkezine yani köyüne götürürüm. Köy tarafından ve belediyenin önün den körfez manzarasına doyum olmazı da ilave etmiş olayım…