POLİTİKA Haber Girişi : 01 Şubat 2020 12:49

En az 300 ilçe başkanı değişiyor

En az 300 ilçe başkanı değişiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatlarında değişim ve dönüşümün yapılması talimatını verdi. ‘Metal yorgunluğu’ raporuna göre en az 300 ilçe başkanı değişiyor.

AK Parti Teşkilat İşleri Başkanlığı 1 Ocak’ta başlayıp 26 Nisan’da sona erecek 970 ilçe kongresi öncesinde teşkilatlarla ilgili rapor hazırlıyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kongre sürecine girildiğini ve metal yorgunluğun son izlerinin de bu süreçte silineceği söylüyor. 

AK Parti kaynaklarından edindiğim bilgilere göre, AK Parti'de yeni kurulan partilere oy kaptırmamak ve yenilenmek için rapor hazırlıklarına başlanıldı. Bu kapsamda Teşkilat İşleri Başkanlığı’na bağlı il ve bölge koordinatörleri 81 il ve 970 ilçenin mevcut teşkilat durumunu, seçim performansları ve alternatif isimler üzerinde çalışmaya başladı.

1 Ocak ve 26 Nisan 2020 tarihleri arasında yapılacak 970 ilçe kongresinden yorgunluk belirtisi olan en az 300’ünde yeni ilçe başkanlarıyla yola devam edilmeyecek.

Yeni İlçe başkanlarında temel kriterin ehliyet, liyakat, emniyet, dürüstlük olduğu bunun yanısıra dava bilinci, teşkilatçı olmasının da önemli olduğu, görev alacak kişilerin güvenlik sorgunlarının da yapılacağı kaydedildi.