GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mayıs 2020 14:21

Dijital Tarım ile köye dönüş başlayacak”

Dijital Tarım ile köye dönüş başlayacak”

Dijital Tarım ile köye dönüş başlayacak”

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen Basın Toplantıları serisinin 5’incisinin konuğu, Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birlik Başkanı Hayrettin Uçak oldu. Başkan Uçak, gazetecilerden oluşan 40 katılımcının sorularını yanıtladı.

Ege Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birlik Başkanı Hayrettin Uçak, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda hizmete açılan Dijital Tarım Pazarı ile de tarıma olan ilginin artacağını, bunun sonucunda da köye dönüşün hızlanacağını belirtti. 

Başkan uçak, “Tarımın artan önemi nedeniyle sanayicilerimiz de çok büyük genişlikte tarım arazisi satın alıyor. Tarıma yöneliş var, bu da bizi sevindiriyor” dedi.

Mevsimlik işçilerin çalışmasın konusunda da bilgi veren Başkan Uçak, “Bu işçilerin bölgemizde çalışmaları konusunda Manisa ve İzmir’deki Tarım İl Müdürlerimiz arayarak maskeye ihtiyaçları olduğunu belirtti. Yaptığımız istişare sonucu maske konusunda Manisa için 50 bin, İzmir için de 70 bin maske vermeyi taahhüt ettik ve bir kısmı teslim edildi” dedi.