Derin çatlak

Derin çatlak

Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay hazırlıkları sürerken mevcut ekipler arası ve ekip içi çatlaklar oluşuyor.  Kurultay’da tüm hesaplaşmalar ve yarış  Parti meclisinde yaşanacak aynı yapıda birlikte yürüyen ama kurultay’da Genel Başkanın anahtar listesine girip PM aday olarak kendi ekip arkadaşıyla yarışarak gelecek seçimlerde Milletvekili olmak isteyen birçok isimin yarışına sahne olacak.

Parti meclisine rekor bir başvuru olması beklenirken İzmir’de kimler aday olacak yavaş yavaş şekilleniyor. Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan başta olmak üzere mevcut PM üyesi Umut Tekin, PM Üyesi ve Milletvekil Selin Sayek Böke, milletvekili Ednan Arslan, Mehmet Şakir Başak, Rıfat Nalbantoğlu adı dolaşan isimler.

İl Kongresinde zorunlu ittifak yapan yapılar kurultay da nasıl bir yol izleyecekler bekleyip göreceğiz, Genel Merkez anahtar listesi dışında başka bir anahtar liste çıkartması beklenen İlhan Cihaner’in hangi isimlerle yola çıkacağı ve hangi yöntemle mevcut yapıya karşı mücadele vereceği merak edilirken partinin tarihsel misyonuna geri dönmesi gerektiğini dile getiren Cihaner temel amacın ülkenin ve halkın bağımsızlığı,  temel hedefin Demokratik, Lâik Sosyal bir Hukuk Devleti olması gerektiğinin altını çizerek  ülkenin ana sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunulması gerektiğini söylüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Kurultayı hem parti içi hesaplaşma ve hemde ekiplerin iç hesaplaşmasına dönüşeceğe benziyor. Şimdilik sakin giden çalışmalar kurultay yaklaştıkça daha da sertleşecek.

Yerel seçimlerin birinci yılında aşk’la çıkılan yolda beklemediği başarı yakalayan Belediye Başkanlarının bir çoğu rüya aleminde, bazı başkanlar geçmişin anlayışını sürdüren kadrolaşmalar yaparken usta çırak ilişkisinde çırakla yol yürüyenleri önümüzdeki süreçte zor günler bekliyor.

İzmir’de çok ses, çok nefes ve aşkla başlayan süreç hüsranla bitecek sonmu olacak yoksa mutlu sonla mı bitecek yaşayıp göreceğiz.