” Çok geç olmadan sahip çıkın

” Çok geç olmadan sahip çıkın"

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (covid-19) salgını, ticari hayatı da olumsuz etkilemeye devam ediyor. Ülkelerin ekonomik krize girmesine neden olan salgın, son yıllarda artan maliyet ve girdiler nedeniyle sıkıntılı günler geçiren yerel basını bitirme noktasına getirdi.

 Kağıttan matbaaya, kesintilerden ödemelere, vergiden dağıtıma yerel basının maliyetlerinde çok ciddi artış var. "Buna karşın salgınla birlikte ekonomik hayatın neredeyse durma noktasına gelmesi ve alınan önlemler nedeniyle yerel basının gelir kalemleri tükenmiş, aşılması oldukça güç sorunlar baş göstermiştir"Öncelikle hükümet tarafından vergilerden kesintilere, maaşlardan kredilere, ayni ve nakdi yardımlara kadar kapsamlı bir destek paketi zaman kaybedilmeden hazırlanmalıdır.  "Bu süreçte esnafından çiftçisine, işçisinden emeklisine, sanayicisinden işsizine herkese sosyal devletin gereği olarak destek verilmelidir. Halkın sesine kayıtsız kalınmamalı, halkın haber alma hakkı için mücadele eden basın kuruluşlarımıza da bu zor günlerde ayrımsız destek olunmalıdır. Halkın gözü kulağı olan, demokrasimizin vazgeçilmezi basın kuruluşlarımıza sahip çıkılmalıdır. Devleti yönetenlerin özellikle yerel basına Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), kamu kurumları ve kamuya ait bankalar kentin gelişimine yenileşmesine katkı sağlayan EBSO, İTO, Ticaret Borsası, Ege İhracatçılar Birliği, Esnaf Odaları Birliği gibi kurumların da acil destek vermesi gerekiyor. En az yaygın televizyon kanalları ve gazeteler kadar yerel televizyon, gazete, radyo, internet siteleri ve ayrımsız tüm basın çalışanlarına da kamu ilanlarıyla destek olunmalıdır.  Ayrıca koronavirüs (covid-19)  büyük mücadele veren Yerel Yönetimlerin göstermiş olduğu dayanışma örneğini Yerel Basına da göstermesini bekliyoruz.

Ga­ze­te­ci­lik ve yerel yö­ne­tim­ler ay­rıl­maz bir par­ça­dır. Hal­kı­mı­zın haber alma kay­nak­la­rın­dan biri olan yerel med­ya­nın daha geniş kit­le­le­re ulaş­ma­sı ve yaşatılması için Yerel Yönetimlerin destek olmasını bekliyoruz.

Te­men­ni­miz ülke ge­ne­lin­de tüm Kamu Kurumu ve Kuruluşları ve be­le­di­ye­le­ri­mi­zin yerel ba­sı­na sahip çı­ka­rak des­tek ol­ma­la­rıdır. Biz­le­rin so­run­la­rı­na ortak olup hal­kın haber alma öz­gür­lü­ğü­nü be­nim­se­yen tüm kurumlara te­şek­kür ediyor. .” Çok geç olmadan yerel basınımıza sahip çıkmanızı bekliyoruz."